Hur du köper däck baserat på hastighet betyg

Innan de släpps ut på marknaden, alla däck testas för att ta reda på hur snabbt de kan säkert bära din bil. Hastigheter redovisas i brev, och om du vet hur man dechiffrera de bokstäver du kan enkelt välja ett däck som säkert är beräknat för din bil och den hastighet som du kör det. Instruktioner
1

kontrollera hastigheten betyg enbart på däck som tillverkas i en storlek för att passa din bil. Var medveten om att lastbilar, stadsjeepar, sedaner och sportbilar kan använda olika typer av däck.
2

Hitta en bokstav i däckets tjänstebeskrivningar, vilket är en serie siffror och bokstäver, som kommer vid Alldeles i slutet av serien för däck avsedda för bilar tillverkade efter 1991.
3

Hitta ett brev tidigare i nummerserie för bilar tillverkade före 1991. I skrivelsen angavs hastigheten rating bör vara det första av endast två bokstäver.
4

Slå upp den exakta hastigheten som motsvarar varje bokstav. Varje bokstav indikerar en toppfart för det däck som går upp som bokstäverna vidare i alfabetet. "Q" är tröskeln för 100 mph toppfart.
5

Förstå skillnaden mellan "Z" betyg och betyg över "V." "Z" var ursprungligen tänkt att vara den högsta hastighet däcket (149 mph och uppåt), men "V" (toppfart på 149), "W" (toppfart på 169) och "Y" (toppfart på 186) infördes senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98010.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.