Definiera vacklade Wheels

Hjul häpnadsväckande är vanligt bland åkare cirkel spår, det är en viktig faktor som påverkar en prestation bilens hantering balans. Däremot kan förskjutna hjul variera från mellan värdelösa och rent av farlig på gatan. Teori

Kurvorna på en racerbana är i huvudsak delar av en cirkel, en bil färdas nära innerkanten av att banan följer en kortare omkretsen runt denna cirkel än de nära ytterkanten. Så bilen på insidan kanten kommer att göra det runt banan snabbare. Däck fungerar på samma sätt. Däcken på vänster sida (insidan) av en cirkel spår bil vända långsammare än de på den högra sidan (utanför) eftersom de har en kortare sträcka att följa.
Nödvändighet

Circle spåra bilar har typiskt en "låst" bakaxel, vilket innebär att de saknar en differentialhopkuggning enhet som skulle tillåter de vänstra och högra däcken att rulla med olika hastigheter. Om de bakre däcken var tvungna att vända med samma hastighet, skulle snabbare utanför däcket snurra onödan på banan medan insidan däcket skulle driva bilen mot väggen. Front-wheel speed matchning är nödvändigt för stabilitet under inbromsning när racing.
Wheel Staggering

Häpnadsväckande är det praxis att använda en högre diameter (längre omkrets) däcket på utsidan hjul i ett cirkel-spår ras bil än på insidan. Den stora däckets längre omkrets betyder att den kan rotera långsammare samtidigt täcker samma avstånd. Däck vackla måste matchas specifikt till ett visst spår tur radier. Bil ingenjörer använder komplicerade formler för att bestämma skillnaden i däckdimension som kommer att erbjuda störst differentiell effekt på en viss bana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98172.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.