Kan du ändra storleken på ett bildäck?

Generellt flesta människor som söker för att ändra däckstorlek kommer att ersätta deras däck med högre och /eller bredare gummi för ökad prestanda eller ett nytt utseende. Taller däcken ökar markfrigången, vilket är en vinna eller försvinna sak för terränggående truckar och kan ha lite överraskande positiva effekter på väg pågående åkare också. De flesta prestanda applikationer kommer att använda bredare däck för att lägga mer gummi på vägen, men tunnare däck har sin plats också. Elektroniska probems

Innan man överväger ett däck swap, kontakta din tillverkare för att se vad dina chassi kan tolerera. Taller däck kan utlösa förödelse på en bils låsningsfria bromsar, traction styrsystem och antisladdsystem. Detta gäller särskilt när du använder större däck på en axel än den andra, vilket är vanligt för äldre muskelbilar. Större diameter däck har en högre omkrets än små enheter, så de flyttar vidare per varv. Datorn läser detta som wheel-slip, och kommer att förändras bromsning, traktion och stabilitet inställningar motverka den.
Ökande bredd

väggrepp stiger eller sjunker nästan linjärt med däckets bredd. Om ett däck är dubbelt så bred som en annan, borde det ha dubbelt så mycket mekanisk och molekylär grepp på vägbanan. I verkligheten är ökningen inte helt linjär, speciellt i våta, breda däck tenderar att fånga vatten undertill, vilket nödvändiggör bredare vattenkanaler. Dessa breda vattenkanaler gör för mindre gummi på vägen, mildra en del av fettet däckets vinst. Breda däck, dock sprida bilens last ut över ett större område, så att du kan använda ett däck med en mjukare och "segare" gummiblandning utan signifikant minskar hållbarheten.
Diameter

Du kan använda så hög ett däck som du kan vältränad i wheelwell, förutsatt att du hålla ett par saker i åtanke. Först kom ihåg att de flesta bilar har minst 2 till 3 inches av fjädringsväg, så se till att däcket är åtminstone så långt från allt det kan slå. Bortsett från de elektroniska frågor som nämnts tidigare, måste du också att kalibrera hastighetsmätaren, eftersom det kommer att läsa långsamt när man använder större däck och snabb när man använder mindre. Du ska aldrig använda olika diameter däck fram och bak på 4WD eller AWD bilar. Dessa bilar är konstruerade med insikten att båda axlarna alltid kommer att vända i samma hastighet. Använda olika stora däck kommer med största sannolikhet att resultera i en trasig transaxel eller center differential.
Plus-Dimensionering

Stora hjul har blivit en mycket populär modifikation för fordon i alla typer. Denna styling och prestanda trend har lett till vad som kallas "plus-sizing", vilket betyder att man använder större diameter hjul inuti däcken samma diameter som originalen. Naturligtvis innebär detta att ersätta alla fyra hjul och däck, men behåller de elektroniska barnflickor i schack. Plus-storlek resulterar i ett fordon med mycket korta däcksidor, vilket förbättrar hantering och styrrespons på bekostnad av attraktionen.
Diameter för användning på väg

Off-Roaders har använt högväxt däck för ökad markfrigång för mer än ett sekel, men (i kombination med sänkning och plus-storlek) något större diameter däck kan gynna gatbilar också. Större diameter däck flytta däckets centrum längre från marken, vilket kan bidra till att göra kroppen mindre benägna att rulla i kurvor. Tricket är att sänka bilen i enlighet med ökningen i däckets diameter (sänker bilen 1 tum för varje 2-tums ökning av däckets diameter), och till plus-size kombinationen att hålla större däck från floppa runt under belastning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98140.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.