Metallic Vs. Icke-metalliska Bromsbelägg

Det finns inga federala föreskrifter om eftermarknad bromsbelägg, så det är viktigt för konsumenterna att förstå de valmöjligheter de har och hur de påverkar bromsverkan. Metalliskt Break Pad Sammansättning

Det finns två typer av metalliska break kuddar. Semi-metalliska kuddar innehåller en metallisk förening som består av allt från hackade ull eller tråd till järnpulver eller koppar, och blandas med andra oorganiska fyllmedel. Semi-metalliska bromsbelägg har ett metallinnehåll som sträcker sig från 30 procent till 65 procent. Låg-metallic, är icke-asbest organiska (NAO) kuddar gjorda av organiskt material och består av 10 procent till 30 procent koppar eller stål.
Icke-metalliska bromsbelägg Sammansättning

Icke-metalliska bromsbelägg ofta kallad keramiska bromsbelägg. Men eftersom keramik är ett cancerframkallande, är endast små mängder av keramiska partiklar, inte fibrer, används som tillsats. Icke-metalliska bromsbelägg består främst av Kevlar eller Twaron.
Metallic Vs. Icke-metalliska

Semi-metalliska och låg-metalliska NAO pads break har utmärkta priser värmeöverföring och anses vara mer hållbara. Semi-metalliska kuddar har en tendens att bära ner rotorer snabbare och inte prestera på optimal nivå i låga temperaturer. Låg-metalliska NAO bromsbelägg är bullrigare och skapa mer broms damm. Icke-metalliska bromsbelägg är renare och tystare. De är också mjukare, vilket innebär mindre friktion till rotorn, men mer damm avsatt på hjulen. Icke-metalliska bromsbelägg kostar mer och slits snabbare än metalliska bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97766.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.