Vad gör Backsteg Mean hänvisning till fälgar?

Rim backstegning är viktig faktor rätt fälg för dina behov. Rim, eller hjulet, kommer backstegning bestämma den övergripande utseendet på ett fordons hjul och däck combo. Grunt backstegning flyttar däcket utåt från hjulet väl medan djup backstegning flyttar hjulet inåt. Backstegning spelar också en viktig roll för att bestämma effektiviteten av bromskomponenter i racing applikationer. Mätning

Wheel backstegning är avståndet från navet monteringsdynan till den inre flänsen. För att mäta detta avstånd, börja med att placera hjulet nedåt och om en rak kant över inombords flänsen. Använd ett måttband för att mäta avståndet från centrum av den raka kanten på navet monteringsplatta. Detta är hjulets backstegning.
Använd

backstegning är en viktig faktor att tänka på när man väljer hjul för ett fordon. Den backstegning avgör hur långt från det inre hjulhuset fälgen och däcket kommer att sitta. Om backstegning inte mäts korrekt och fel fälgen är vald, kan skador uppstå på fälg, däck och /eller hjul väl.
Broms Effektivitet
< p> Hjul backstegning påverkar mängden luft som når bromsdelarna belägna inom hjulets diameter. Om ett hjul har en djup backstegning mätning, mindre luft strömmar förbi bromsbelägg och rotorer, orsakar ytterligare värmeutveckling. Det finns två sätt att lösa detta problem, minskning backstegning via hjul spacers eller olika hjul val, eller installation av RAM luftbroms kyltunnlar. Kulningstunnlar sällan behövs på vanliga personbilar och är mer vanligt förekommande på höga bilar end race, men effektiviteten i dessa system gör dem ett idealiskt alternativ om överdriven broms värme är ett problem.
Gemensamma mätningar

flesta sedanmodell hjul har en backstegning mätning mellan tre och fem inches, medan många terrängfordon har en mätning mellan fem och sex inches. Vissa hjul avsedda för applikationer dragracing har mer än sju inches av backstegning, är detta dock den övre gränsen på backstegning mätningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97782.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.