Felsökning av en Satellite Radio

Satellite Radio är snabbt inhämtar marknadsandelar från gamla standbys, FM och AM. Med endast två tjänsteleverantörer, XM och Sirrius, den enda verkliga val du måste göra är vilken modell att köpa och hur mycket du vill betala. Vägen till XM och Sirrius kan ha några gropar, försvårande problem som kan få dig att kasta dina Roadies ur bilfönstret. Nedan är några tips som hjälper bana den vägen. Instruktioner
No Signal
1

Prova att uppdatera aktiveringen av radion genom att gå till XM eller Sirrius webbplatser och slå "refresh-signal."
2

Kontrollera med kundservice för att vara säker på radion ordentligt har aktiverats. Ibland begäran inte får bearbetas direkt.
3

Kontrollera din antenn. Se till att den är ansluten till rätt ingång på radion och kan få en tydlig signal. Kontrollera även att kabeln och kontakten för skador. Radion kommer inte att få en signal om du är i ett garage eller annat område där signalen är blockerad.
4

Ställ din radio, i de flesta fall till kanal 1, så det kan förvärva stationer från satelliten. Byt sedan till flera andra kanaler för att testa det.
Svag signal eller Massor av Statisk
5

Kontrollera om det finns fransar störningar från en närliggande station. I det här fallet, hör du antingen statiskt från stationen eller röster och musik hörs svagt i bakgrunden. Många satellit radioapparater är utrustade med RF-modulatorer, som använder FM-frekvenser för att leverera ljud via bilens högtalare. Radion med flera oanvända FM-frekvenser för att hitta den tydligaste kanalen
6

Test. Om du får en svag signal och du är säker på att det finns ingen störning, försök flytta antennen.
7

Använd bilens kassettspelare för att ansluta till ditt ljudsystem. Tyvärr har inte alla märken av satellit-radio kommer med en kassett-adapter, men de är ganska lätt att få. Bara koppla in den i ljudutgången på din radio och pop änden med kassetten i spelaren.
8

Testa din mottagare med ett hem kit. Om alla dina stationer kommer genom högt och tydligt, kan det finnas ett problem med RF-modulator. I detta fall utbyte radion för en ny.
Andra problem
9

Kontrollera om din radio är låst. Detta kan vara fallet om du inte kan byta station och ett "lås"-signalen visas på radion. Du kan stänga av detta på vissa radioapparater genom att trycka på "Mute /Pause /Lock"-knappen. Om din radio inte har detta, eller det inte löser problemet, låsa upp den genom att sätta in änden av ett gem i radions återställningshålet.
10

Återställ radion genom att sätta in änden av ett gem i radions återställningshålet att lindra problem om bakgrundsbelysningen i radion inte stängs av eller på eller radions display ändras inte.
11

Kontrollera radions batteri att se till att det är fulladdat.
12

inte ställa en kanal som har blivit blockerade. Om så är fallet, och du nu vill ta emot den kanalen, måste du ringa antingen XM eller Sirrius kundservice.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/portable-satellite-radio/97718.html

Previous:
Next:

Bärbar Satellite Radio

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.