Hur du ansluter en XM Radio till en 1997 Mazda

Mazda har varit i framkanten av teknik i årtionden, och företaget inte hamna på efterkälken när det kom till satellitradio. Men XM och Sirius var strax över horisonten när Mazdas 1997 årsmodeller producerades, så du måste förlåta dem för att inte inkludera bestämmelser för det. Mazda producerat många olika fordon denna modell år, och många satellitradio installationer kommer att gå enligt samma grundläggande plan. Däremot kan du behöva ändra din inställning, beroende på den specifika modellen och trimma. Saker du behöver Begagnad Mazda radio borttagning verktyg
12-volts cigarettändare stil socket
Wire VECKARE /cutter
Wire skarvar
Wire hängare sälja Grease
Plast trådledaren
eltejp
Visa fler instruktioner
1

bort radion för att se om den använder en separat antenn-ingång. Borttagning är mycket enkel: poppar ut de två, små vertikala paneler på vardera sidan av radion för att exponera radio-borttagning hål. Skjut in ändarna på de U-formade demonteringsnycklarna i hålen, knäppa dem i, och tryck utåt på verktygen att frigöra behålla mekanism. Dra ut radion, med hjälp av de verktyg som handtag. Titta på baksidan av radion, och hitta antennkabeln. Om du har en enda, tjock koaxialkabel från antennen, fortsätt sedan till nästa steg. Om inte, gå sedan till steg tre.
2

Koppla eller skruva din antenn koaxialkabel och anslut den FM-modulatorn kabeln till radion. Plug chassit-sidan koax kabeln till antenningången. FM-modulator är som en förstärkare som håller din XM radio sändare från att slåss med lokala radiostationer för kontroll av radio. Anslut XM radio FM modulator tråden i modulatorn, och skjut tråden bakom instrumentbrädan och in i förarsidan mul-väl. Skjut modulatorn rutan genom radion bakre fästet, om möjligt. Om din konsol inte har ett hål stort nog, måste du installera modulatorn rutan från bakom instrumentbrädan, och kör koaxialkablar genom hålen i konsolen.
3

Leta upp 12-volts kabel och jordledningen utfodring radion. På Mazdas av denna årgång, är den 12-volts batteri kabeln i 12-polig kontakt, och själva tråden är blå med en svart rand. Jordledningen är den enda singeln-stiftskontakt på radion, vanligen placerad ovanför den stora 12-polig kontakt. Route din 12-volts "cigarettändare" stil ledningar upp genom baksidan av instrumentpanelen och i radion öppningen. Använd tråd skarvar för att skarva nätadaptern positiva ledningen i den blå /svart positiv tråd, och dess negativa tråd i marken. Nu har du ett nätaggregat under instrumentbrädan så att du inte har en massa kablar hängande ner framför radion.
4

Montera din antenn mottagare någonstans där det finns en tydlig sikt över himlen. Många Mazdas av denna årgång hade mycket brant lutande vindrutan, i fall som detta, kan du sätta antennen mottagare inne i bilen, precis vid basen av vindrutan. Annars måste du hålla den till taket, intill vindrutan. Använd en liten, flahead skruvmejsel för att lyfta listen runt vindrutan, och stoppa in antennen under vindruteprofilen och kör den in i motorrummet bredvid huven gångjärnet.
5

Hitta en genomföring i din brandvägg som du kan trycka på antennkabeln. Du bör se en användbar en nära bromshuvudcylindern, där motorkabelstammen passerar genom brandväggen. När du hittar en lämplig öppning, grundligt bandet i slutet av din antennen till slutet av ett stycke coat-hanger tråd. Smörj vajern med lite fett, och mycket försiktigt in den genom hålet i genomföringen.
6

Städa upp din installation genom att bunta samman trådarna med eltejp och ledningen, och täcker antennen tråd under din huv med plaströr för att skydda den. Anslut din XM radio, och njut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/portable-satellite-radio/96981.html

Previous:
Next:

Bärbar Satellite Radio

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.