Standard skift handkontroller för handikappade

Förmågan att köra bil är en färdighet som många människor tar för givet. Om du har ett funktionshinder, foten rörelser och styrka som krävs för att driva en koppling, broms och gaspedal kan sätta köra utom räckhåll för dig, begränsar din rörlighet och påverkar din livskvalitet. Lyckligtvis, beroende på funktionshinder, det finns anpassningar du kanske kan göra en bil för att göra det möjligt för dig att använda it.Difficulty med standard växel utrustning är en vanlig orsak till att anpassa en bil för att rymma ett funktionshinder. Vanligaste funktionshindren

De vanligaste funktionshinder som påverkar bilkörning omfatta utveckling av epilepsi, neurologiska skador som uppstår på grund av en stroke eller olycka, skador på skelettet eller muskler som hämmar motoriken, och synnedsättningar . I fallet med nedsatt rörelse-eller partiell förlamning, kan du anpassa din bils växelspak att det passar ditt utbud av rörelse och din styrka. Addera identifiera behov

Innan anpassa bilens växel mekanism, bör du arbeta med en certifierad drivrutin Rehabilitering Specialist för att avgöra om du har möjlighet att driva ett fordon på ett säkert sätt. CDR kommer att göra en utvärdering av ditt utbud av rörlighet och graden av funktionsnedsättning. Om han bestämmer du kan köra, kommer han rekommendera den adaptiva utrustning du behöver för din bil, inklusive vilken typ av anpassningar bör göras till växelspaken.
Typer av utrustning

Vanliga anpassningar gjorts handmanövrerade växlingar för automatiska transmissioner omfattar flytta flytta kolumnen för en automatisk växellåda från höger sida om ratten åt vänster för att ta emot människor med bättre styrka och rörlighet på vänster sida . I vissa fall kan den manuellt manövrerade växling armen är utsträckt att öka hävstångseffekten tillåter någon med mindre styrka för att skifta effektivt. Du kan också begära en skiftande pekplatta om du har ett mycket lågt utbud av rörlighet och begränsad styrka.

En manuell växellåda med en fot koppling också kan ändras, men inte lätt så. För manuella växellådor, måste de flesta ändringar göras på en egen grund och kan innebära en kombination av hand och fot-kontroller.
Förberedelser och utbildning

Oavsett adaptiv Växelmekanism du väljer att installera i din bil, kommer det att krävas träning innan du är redo att använda den på vägen. Du kan arbeta med dina CDRS att hjälpa dig behärska de nya kontroller så att du kan köra säkert.
Installation

Oavsett Växelmekanism du väljer att anpassa bilen efter dina behov , se till att du arbetar med en kvalificerad leverantör av adaptiv körning utrustning för att installera utrustningen. Detta kommer att bidra till att säkerställa att den är korrekt installerad och att fordonet är säkert för dig, dina passagerare och andra förare på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97180.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.