DIY Glasfiber Sub Formar

Gjutna glasfiber kapslingar för subwoofers - eller "sub formar" som de ofta kallas, är ett bra sätt att ge en high-end utseende till en anpassad bil stereo installation. Det finns många sätt att skapa en sådan form, en av de enklaste är att skapa en modell av inneslutningen av expanderad polystyren. Denna välbekanta produkt är lätt att skära och arbeta med, och med rätt förberedelser kommer det att uthärda exponering för tvådelade glasfiber harts, som normalt skulle smälta det. Saker du behöver
Måttband
Block av expanderad polystyren (frigolit) katalog Märkpenna
Stor hobbykniv
Spray akryl sealer
Wax formsläppning
Liquid formsläppning
Ansökan och putsning dukar
epoxiharts för glasfiber
Roller och bricka Glasfiber
batting
Glasfiber-baserade kitt (Bondo) katalog Putty färgämne Flighter Palm sander med fint slippapper
Visa fler instruktioner
1

Mät dimensionerna av utrymmet som du vill installera baslåda. Särskilt uppmärksam på storleken av det område på vilket inneslutningen kommer att vila på golvet.
2

Skär blocket av skum till bredden och längden av golvytan där inneslutningen kommer installeras, och den höjd du vill ha för inneslutningen.
3

Rita konturerna av inneslutningen på sidorna av skumblocket med en märkpenna. Rista formen med en hobbykniv. Placera bashögtalare med konen vänd blocket, i den position där du vill talaren att montera på den färdiga inneslutningen. Trace runt högtalaren och tälja en cirkulär inbuktning minst 2 inches djupt in i blocket.
4

Placera snidade skumblocket på plats i bilen för att se till att måtten är som du vill ha dem. Se den färdiga inneslutningen inte kommer att hämma funktionen av några rörliga delar av fordonet, såsom armstöd eller dörrar bålen. Carve ändringar som behövs.
5

Förbered skum modell för glasfiber. Först spraya ytan med klar akryl sealer, och låt sealer torka. Applicera sedan ett lager vax formsläppning, applicera den med en trasa och sedan polera den till en glans med en andra trasa. Slutligen, applicera ett lager av flytande formsläppning, enligt tillverkarens instruktioner.
6

Blanda tvåkomponentsepoxi enligt tillverkarens anvisningar. Med hjälp av en roller, applicera ett skikt epoxi till den övre ytan av modellen. Applicera epoxi runt hörnet av den runda högtalaren hålet, men inte på baksidan av fördjupningen.
7

Blötlägg bitar av glasfibervadd i epoxy och lägg dem över modellen. Se till att lägga dem smidigt och på ett konsekvent riktning. Lägg glasfiber till kanten av högtalaren hålet, men inte till baksidan i inbuktningen. Låt epoxin härda enligt tillverkarens anvisningar.
8

Applicera ytterligare skikt av glasfibervadd, tills du har byggt upp höljet till tjockleken du önskar.
9

Mix färgämne i glasfiber kitt enligt anvisningar från tillverkaren. Applicera spacklet över de härdade glasfibervadd med en spackel, försöker skapa en smidig och sömlös slutlig yta. Låt härda enligt anvisningarna, sedan släta med fint slippapper.
10

Invertera höljet och ta bort glasfiber modellen. Skåpet är nu klar för kabeldragning och högtalare installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97600.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.