Hur man tar bort ratten i en Ford Fusion

Ratten i en Ford Fusion kommer lager med en krockkudde, vilket kan vara svårt att ta bort om det inte görs på rätt sätt. Men när krockkudden är av, byte av ratt är en ganska enkel uppgift. När hjulet är avstängd, kan du installera en eftermarknad adapter och hjul, eller bara ett lager ratt med ytterligare kontroller. I det här fallet är projektet fordonet en 2007 Ford Fusion, men processen är liknande för andra år av fusion som väl. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
3-mm hex-head nyckel
liten skruvmejsel
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Ratt avdragare kit
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel, koppla pluspolen. Låt bilen att sitta i minst 10 minuter innan du fortsätter framåt.
2

Lokalisera de små hålen på båda sidor av baksidan av ratten. Placera 3-mm hex-head nyckeln i ett av hålen och tryck in den ordentligt. Detta kommer att poppa ut krockkudden från ena sidan av ratten. Upprepa processen på andra sidan av ratten tills krockkudden faller ur ratten.
3

Lokalisera det kabelnät som leder till baksidan av ratten. Använd skruvmejsel för att bända av skyddslocket från baksidan av krockkudden selar och tryck klippet i att dra selar från airbagen. Placera krockkudden i ett säkert utrymme, lagras uppåt.
4

unbolt ratten från kolonnen med 1/2-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
5 < p> Tråd bultarna från ratten avdragare i de gängade hålen på ratten med 3/8-tums Ratchet och uttag. Se till mitten av ratten avdragare är på mitten av ratten, precis där bulten var i steg 4.
6

Dra ned i mitten av ratten avdragare med 3/8-tums Ratchet och uttag tills ratten dyker upp på rattstången. Unbolt ratten avdragare från ratten med 3/8-tums Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97170.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.