Ska jag lägga lädersäten till min bil efter jag köpa den?

"Många samlarobjekt bilar är värda mer i all-original skick", skriver författaren Bruce Caldwell i sin bok "Auto Klädsel och interiörer." Caldwell gör den punkt att om bilen är en '57 Chevy Bel-Air eller en '64 Cadillac, då du behåller sitt värde genom att behålla de ursprungliga materialen och skick. Men kanske du har en nyare Pontiac eller Ford Mustang och du funderar reupholstery i läder. Du bör vara medveten om de fakta om den "value-addedness" av läderklädsel. Restaurering

"En smakfull modifierad eller kvalitet restaurerade interiören kommer betyda skillnaden av tusentals, om inte tiotusentals" dollar i försäljning, skriver Hemmings Motor News redaktör Daniel Strohl i hans "Muscle Car Restaurering Interiör guide. "

Du behåller mer av en klassisk bilens värde genom trogen restaurering av sitt ursprungliga skick och material. Så en ny skinnklädsel är ett utmärkt val för en '64 Cadillac med en cremefärgad skinnklädsel, kontra gå med en billigare duk interiör. Också sant, återställa stoppning använder så många ursprungliga material som möjligt (inklusive dämpning och ram), och mer ursprungliga material betyder mer värde.
Värdering

En bil är mer som en båt än ett hem, ålder inte lägga uppskattning, utan lägger den avskrivning

Lägga läderklädsel till de flesta bilar (som kallas "omvandling") kommer inte att påverka Kelley Blue. Bokfört värde (branschstandard resurs för begagnad bil värde) med en avsevärd mängd. Även den mest kärleksfullt underhålls fyrdörrars 1990 Volkswagen Golf är värt alla $ 1625, och ägaren kan inte räkna med att få tillbaka $ 1500 värde av läder reupholstery. Men Kelley detaljer avskrivningen baserat på inre tillstånd. En bil kommer att vinna (eller förlora) värde baserat på tillståndet i sin klädsel, inklusive fläckar och slitage, revor eller brännskador, och rök och lukt mögel. Ett högre värde bil som en Jaguar eller Mercedes kan vara värt investeringen, men en produktion GM eller Ford sedan är sannolikt inte.

En antik eller klassisk bil i allmänhet anses vara 25-år gammal eller äldre . Så reupholstering eller ersätta det inre av en bil nyare än den som inte kommer att påverka dess värde
Kostnad Motivering

Konvertering är ett personligt val,. Kan du förvänta dig att spendera mellan $ 800 och $ 2500, som av 2010. Som en av klädsel butiker uttryckte det, "Om du gillar det $ 3,000 värde, då är det värt $ 3,000."

Du kan inte förvänta dig att få tillbaka värdet av omvandling i en produktion bil som du skulle i ett samlarobjekt bil, men du kan bara njuta av bilen mer. Fundera på hur länge du räknar med att behålla bilen, hur mycket du kommer att njuta av den nya interiören och hur mycket du har råd. Oberoende av praktiska, kan du njuta helt enkelt lyxen av läder nog att motivera kostnaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97156.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.