Vad gör en varvräknare åtgärd?

Varvräknare, som mäter varvtal, eller varv per minut för en bilens motor, ge användbar information om hur snabbt och hårt en bilmotor fungerar. Vad som följer är en kort lista över vad tachometrar mått och hur de ger ett fönster in i en bils motor. Motorns vevaxel Rotations

varvräknare mäter hur många gånger en bils motorns vevaxel snurrar, den del som är ansvarig för att flytta motorns kolvar upp och ner i en bilmotor cylindrar. En vevaxel revolution är lika med en rpm (varv per minut).
Varvtal och motorvarvtal

En varvräknare komplimanger en hastighetsmätare som mäter miles per timme som en bilen färdas. Som regel, motorvarvtal ökar som miles per timme ökar, men varvtal är extremt volatil, med möjlighet att gå upp och ner dramatiskt inom sekunder beroende på hur en bils motor accelereras och /eller revved upp.

Varvräknare och manuell växellåda
varvtalsmätare

är mest användbar i bilar som har manuella växellådor, som gör att förarna stor frihet när det gäller hur och när de skiftar bilens sändningar. För att maximera bränsleeffektiviteten och motorns prestanda bör manuell växellåda fordon ändras inom vissa rpm intervall, varvräknare lämna denna information
Varvräknare och motor arbetstakt

snabbare en. motorns vevaxel snurrar, som omvandlas till en snabbare rörliga motorn, desto mer stress och påfrestningar en motor upplevelser. Alla varvräknare har orange och röda zoner på sina rattar, färger som representerar motorns arbete zoner ränta fara.
Varvtal och motorns temperatur

snabbare en bilmotor snurrar, mer friktion och värme får alstras i motorn. Även varvräknare inte direkt mäta en motors arbetstemperatur, de ger en allmän uppfattning om hur varmt en bilens motor är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97045.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.