Hur man installerar Auto Carpet & Pad

Mattan inuti de flesta fordon är gjord för att tåla det dagliga slitage av körning, men så småningom, kommer även de bästa mattorna börja titta smutsiga. Kraftigt begagnade fordon kan även utveckla hål i mattan under gaspedalen från hälen på skon. Installera en ny auto matta och pad kan göra interiören i din bil ser mycket uppdaterad och omedelbart ren. Det kan också förbättra bilens lukt, eftersom du gamla mattan kommer att fälla in en mängd oönskade lukter. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Torx bit
Hobby kniv platt skruvmejsel
Kraftiga sax
Småcontainer
Stjärnskruvmejsel

Visa fler instruktioner
Demontering av befintlig matta och matta
1

bort sätena från bilen genom unbolting de fyra benen från golvet med en spärr och uttag. Ta bort sätet spår från golvet, med en spärr och uttag för att ta bort sätet skenbultarna. Endast den nedre sätesdelen av baksätet behöver tas bort. Ryggstöden kan stanna på plats.
2

skruva isär säkerhetsbälten och anslutningar bälte från golvet och från sidorna av bilen för framstolarna. En Torx bit kan behövas läggas till uttaget för att ta bort bältes bultarna på vissa fordon.
3

bort blecket plattor som håller mattan längs dörröppningen genom att ta bort skruvarna eller genom att lyfta upp plattan. Ta bort kick-panel, som ligger precis framför dörrarna, genom att ta bort skruvarna eller genom direkt dra panelerna off. Dra dörrpaneler inlägg av - de är belägna mellan de främre och bakre sätena Ta ut mittkonsolen genom att ta bort skruvar och bultar från insidan och från längs botten
4

.. Viss hårdvara kan döljas av plastlock som kan bändas bort med en platt skruvmejsel. Dra konsolen ut ur bilen. Om bilen har en manuell växellåda och har ett golv shifter, ta bort trim runt växelspaken genom att dra ut den.
5

Dra mattan ur bilen, försiktigt. Börja i ett hörn i den bakre delen av bilen och rulla mattan upp och dra ut den. Gör samma sak för att dra dynan uppåt. Placera mattan på marken och rulla den. Placera den nya mattan på toppen av den gamla mattan att jämföra hål. Använd hobbykniv att göra ytterligare nedskärningar i den nya mattan, med den gamla mattan mönster.
Installera ny matta och matta
6

Placera mattan pad i bil på golvet. Använd hobbykniv att skära alla nödvändiga hål i dynan.
7

Placera den nya mattan inne i bilen på golvet, ovanpå dynan. Rulla ut mattan och börja sätta den på plats, med början under instrumentbrädan. Linje mattan upp med de befintliga bulthålen och längs kanterna på bilen. Börja i mitten av mattan och använda händerna för att skjuta eventuella rynkor mot ytterkanterna, tills mattan är jämn.
8

Montera mittkonsolen och växelreglage. Montera säkerhetsbälten, konsoler säkerhetsbälten och säten.
9

Kontrollera storleken på mattan längs kanten av dörren för att se till att mattan passar. Vissa mattor görs något större än vad som behövs, och måste klippas till rätt storlek, med tunga sax.
10

Fäst tröskeln plattor, dörrpaneler post och paneler sparka. Se till att alla rynkor i mattan är släta innan du fäster dessa trim bitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87187.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.