Hur man tar bort emblem på baksidan av en bil

På baksidan av en bil kan bli rörigt med emblem, bilens varumärke är oftast centralt placerad, med andra emblem för generalagenten eller den specifika modellen ofta flankerande det på båda sidor . Om du är trött på dessa emblem komma i din väg när du tvättar och vaxa bilen, eller helt enkelt tror att bilen skulle se bättre ut utan dem, är det möjligt att ta bort dem. Detta kallas "debadging" och är ofta förvånansvärt lätt, många emblem limmas på stället skruvas på plats. Ta bort dem tar bara några minuter, men sanering och reparation kan ta längre tid. Saker du behöver
Hårtork
tandtråd
fiskelina
Tvättsprit
Rag
Polska
Vinkelslip lumpskiva
Skruvmejsel Wrench
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om emblemet har fastnat på eller skruvas på plats. Många är fästa genom dubbelhäftande tejp som är lätt att ta bort, men andra kommer att ha skruvar som tränger igenom plåten vid bagageluckan eller stötfångaren. Det kan vara ganska svårt att upptäcka om emblemet bult, om bultarna omfattas av annan kaross. När du är osäker, ring återförsäljare som sålde bilen, eller en kunnig mekaniker.
2

Ta det bultade emblemet om du kan nå skruvarna. Du kanske kan komma åt bultarna från insidan, speciellt om emblemet är monterad på bagageluckan. Om du kan komma åt dem, använd en skiftnyckel för att lossa dem och ta bort emblemet. Om du inte kan nå dem, kommer du att behöva ta bilen till en professionell - som också kommer att behövas i alla fall för att fylla och måla över hålen efter de borttagna skruvarna
. 3

Värm en limmad på emblem med en fön. Detta kommer att hjälpa mjuka upp limmet under den.
4

Wrap en längd av tandtråd eller fiskelina runt pekfingret på ena handen, sedan vira den andra änden runt din andra pekfinger. Slip tandtråden bakom emblemet och såg fram och tillbaka för att skilja den från bilen.
5

bort limmet kvar genom att tillämpa några tvättsprit och skrubba den med en trasa. En något slipande trasa kommer att fungera bättre, även om det kommer att innebära mer polering när du är klar.
6

Polera område som var under emblemet. Du kommer att behöva tillämpa polish på en trasa och gnugga området med korta, cirkelrörelser.
7

Tape utanför oskadade området kring den plats du har jobbat på, sedan polera exponeras färgen med en trasa lumpskiva bifogas en vinkelslip.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85428.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.