Skillnad mellan El-& servoventiler

Moderna bilar använder en massa små elektroniska bitar, mest med uppgift att förse datorn med viktig information om vad som händer i och ur motorn, hur transmissionen som fungerar och vad chassit gör. Men informationen i form av el går in betyder inte mycket om datorn inte har något sätt att vända el tillbaka i rörelse, det är där magnetventiler och servon kommer in Elektromekanik

Alla motorer och generatorer, och många sensorer, arbeta med något som kallas Faraday Princip. Elektricitet är elektroner som strömmar genom eller över en ledare. Förbi en magnet längs ledaren "drar" elektroner, som producerar el, detta är hur en generator producerar kraft, genom att snurra magneter inuti en spole av tråd. Men Faraday Principen fungerar åt andra hållet också. Om du har en magnet inne i en spole av tråd, och sedan vidarebefordra elektricitet genom spolen, förflyttar det elektromagnetiska fältet som produceras av "fältspolen" magneten. Således kan du få el från rörelse eller rörelse från elektricitet.
Magnetventiler

Solenoids är den enklaste typen av elektromekanisk anordning, och arbete på grundläggande sätt som beskrivits ovan. En solenoid består av en spole av tråd - själva "solenoid" - antingen virad runt en magnet eller placeras mycket nära den. I de flesta fall är magneten som fjäderbelastad så att den hoppar bort från solenoidspolen när det finns ingen ström går genom den. Så solenoiden är en på-eller-off mekanism, som kan arbeta mycket snabbt, men inte klarar att stoppa i mitten av sin cykel på några mellansteg.
Servos

Servos börjar som en elektrisk motor, som är funktionellt liknar en växelströmsgenerator men fungerar i omvänd. På slutet av motoraxeln du har en mycket liten växel, och det driver ett kugghjul ungefär fyra eller fem gånger sin storlek. Detta "reduktionsväxel" har en annan mycket litet kugghjul fäst vid dess yta, staplas ovanpå den stora kugghjulet som lagren på en bröllopstårta. Denna mindre växel driver en annan stor redskap, som kan vara en annan mellanliggande reduktionsväxel, eller kanske kör servo utgång. När du anlitar motorn, snurrar den växelenheten och roterar den utgående axeln. Växlarna kommer att fortsätta att gå tills du klipper strömmen till motorn, vid vilken punkt motstånd i mekanismen kommer att stoppa dess rörelse.
Appar

Servon hitta använda var en ventil eller mekanismen behöver för att upprätthålla noggrann kontroll över ventilens läge. I praktiken behöver du oftast bara finner Servomekanismer på jobbet manövrera tomgång ventilen luft kontroll, elektroniskt gasreglage, insugningsröret kontroller runner, varm-luft-induktion, och eventuellt turbo wastegate eller en elektronisk bränsletrycksregulator. Även då det finns alternativ till alla men IAC ventilen och elektronisk gasreglage. Du hittar dem oftare i transmission och servostyrning systemet, som måste hålla exakt ventil öppning dimensionering. Den snabba men oprecisa magnetventil fungerar bättre bestämmande vätskor och elektriska flödet, fungerar som ett relä. Bränslespridare är oftast magnetventiler, liksom de flesta typer av elektromekaniska ventiler i ditt bränslesystem. Starter reläer och ställdon är båda typerna av solenoider, men styra flödet av el istället för vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96871.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.