Vad är inte linjärt Steering?

Även känd som rörlig ränta eller rörlig bistå beroende på tillämpningen, visade icke-linjär styrning upp i det senare 20-talet som ett sätt att öka parkering smidighet samtidigt som det ger för anständiga respons och prestanda hos hastighet. Medan styrsystem som ger icke-linjär återkoppling eller rörelse - baserade på styrvinkel eller hastigheten - gör exakt som annonseras, de är inte helt utan nackdelar. Linjär Styrning

Linjär styrning är den enklaste typen av styrsystem där ute, och det är fortfarande att föredra för prestanda applikationer. En linjär styrväxel använder ett drev - en på änden av rattstången - och en platt kuggstång - den som flyttar styrväxel sida till sida - med samma antal tänder från en änden till den andra. Detta innebär att hjulen alltid kommer att vända med samma belopp för varje varv på ratten. Så, om du har en linjär utväxling av 3-till-1 och dina hjul kan röra sig med 120 grader från sida till sida, kommer de alltid flytta med 40 grader oavsett vinkel eller hastigheten.


rörlig ränta Styrning

med rörlig ränta styrning lådor är ganska vanligt idag främst eftersom de hjälpa till att parkera bilen. En VR box bar-liknande kuggstången har tänder placerade längre ifrån varandra i centrum än de är vid ändarna av racket. Så, med hjulen pekade rakt fram, kan ett helt varv hos ratten vända hjulen genom 30 grader. Men en annan helt varv flyttar dem bara 20 grader, och en tredje tur förflyttar dem med 10 grader. Denna konfiguration ger föraren mer inflytande när vrida hjulen till sina ytterligheter för trånga parkeringsmanövrer och minimerar rattutslag på kryssning hastigheter när hjulets pekade relativt rak.
Variable-Assist Steering

En variabel assist box fungerar på en annan princip än en rörlig ränta box. VA-systemet inte varierar utväxlingen som en VR arrangemang gör, det bara ändrar mängden servostyrning bistå. VA-system finns i flera varianter, med den enklaste är en som använder en fjädrande torsion bar och ett "drag weight" i rutan för att avgöra hur snabbt du vrider ratten. Vrid hjulet mycket snabbt och dra vikt kommer att släpa efter och vrid torsionsfjädem. Detta öppnar en hydraulisk ventil vätsketryck i styrväxeln, omedelbart öka styrhjälp. När Bromsmekanismen fångar upp, går ventiler tillbaka till det normala. Vissa system faktiskt standard till noll-stöd - inget tryck i systemet - i avsaknad av varje upptäckt styrkraft
hastighetsberoende Systems

hastighet. -känsligt systemet är faktiskt något av en kusin till variabeln bistå systemet och får eller inte får innehålla ett variabelt rack ratio styrning. En SS-systemet hämtar information från bilens hjulhastighetssensorerna - även utnyttjas av låsningsfria bromsar, antisladdsystem och stabilitet styrsystem - att variera strömmen bistå i enlighet med bilens faktiska hastigheten. Ju snabbare din hjulen snurrande, desto lättare kommer de att ändra riktning och mindre ansträngning du behöver för att utöva för att vrida ratten. Hastighetsberoende styrningen kompenserar för denna effekt genom att hålla den nödvändiga styrkraft konsekvent oavsett hastigheten.
Och nackdelar

styrkänsla är viktigare för vissa än för andra. När styrande däcken tappar greppet på vägen, blir ratten lättare att vända, prestanda förare använder denna feedback för att hålla däcken rätt på gränsen av vidhäftningen, och är beroende av den för att utvinna maximal prestanda. Hastighetsberoende och variabel assist styrsystem förneka en viss mängd av denna naturliga återkoppling genom att artificiellt förändra styrkraft, bra för dem som bara vill ha bilen att gå där de pekar det, men ett allvarligt problem för dem som förlitar sig på konsekvent feedback. Rörlig ränta växellådor är inte lika stort problem eftersom de är minst förutsägbar, men helt linjära rack är fortfarande att föredra för de allvarligaste racing applikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96852.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.