Vilka är fördelarna med Boring cylindrar?

Cylinder tråkiga är ett sätt att öka en motors slagvolym, vilket gör att mer luft och bränsle in i cylindrarna under varje förbränningscykel. Den största fördelen är att med ökad luft och bränsle kommer ökad makt. Dessutom kommer borrning och hening cylinderväggarna slipa bort eventuella repor och brister som har utvecklats i cylindrarna över tiden på grund av otillräcklig smörjning och andra inre spänningar. Kraftproduktion

att generera kraft, förbränningsmotorer komprimera och tända en blandning av luft och bränsle i en fyrtakts process. I den första stöten, är luft och bränsle sugs in i cylindrarna genom inloppssystemet. Kolvarna komprimera därefter luft-bränsleblandningen innan det antänds av tändstift. Den energi som frigörs vid förbränning gäller nedåtriktad kraft på kolvarna, som lagras i vevaxeln som roterande kraft eller vridmoment. Ökning av mängden av luft och bränsle i cylindrarna leder till högre uteffekt.
Displacement

Förskjutningen av en motor är den volym av luft som dras in i cylindrarna under en fullständig förbränning cykel. För att bestämma en motors förskjutning, både cylinderloppet och stroke måste beaktas. Bore är diametern av cylindern, medan stroke är det vertikala avståndet kolven färdas under förbränningsprocessen. Eftersom tråkigt cylindrarna ökar deras diameter, mer luft sögs in i motorn under inloppsslaget. Likaså ökar stroke innebär kolvarna kommer att resa längre ner i cylindern under intaget processen, vilket drar mer luft i innan kolvarna in kompressionsslaget.
Ökad Bore Vs. Stroke

Både overbore och byggsatser stroker höja effekten potentialen hos en motor, men med olika effekter. Sedan ökar slaglängden gör kolvarna färdas en längre sträcka under varje förbränningscykel, är kolvhastigheter ökat i förhållande till motorns varvtal. Detta ökar belastningen på interna komponenter och kräver i allmänhet att sänka den maximala varvtal gräns. Av denna anledning ökar stroke är mest effektiva när inställd för låg-och mellanregistret makt vinster. Däremot tråkigt cylindrarna ökar förskjutningen samtidigt kolvhastigheter att förbli densamma. Overbore kit är mer lämpliga för högvarviga tillämpningar där ökade kraft behövs i det övre varvtalsområdet.
Nackdelen

Utöver den effektökning som erbjuds av tråkigt cylindrarna, det finns också några nackdelar. Tråkigt kräver slipning de inre cylindrarna för att öka sin diameter. Med mindre material i cylinderväggarna, kan överhettning frågor uppstå på grund av överdriven värmeöverföring. Och med tunnare cylinderväggarna, kommer motorblocket vara mer benägna att sprickbildning, skevhet och andra skador orsakade av inre värme och tryck. Extrema frågor såsom brutna kolvar eller stavar är därför mer sannolikt att punktera motorblocket, vilket totalt motorhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96842.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.