Hur man installerar en turbo på en 1992 7.3 IDI

Öka motoreffekten genom att öka luftflödet till förbränningsrummen, är en turboladdare en turbin-stil luftpump som drivs med gas lämnar grenröret. Den 7,3 liter indirekt bränsleinsprutning (IDI) dieselmotor ritades av Ford Motor Company för lätta lastbilar ansökningar, före 1993 motorn var inte fabriken utrustad med turbo. För förare som söker en ökning i prestanda, eftermarknaden turboladdningssystem finns tillgängliga för 1992 7,3 IDI motor. Saker du behöver
dräneringskärlet
mutterdragare
pan Turbo olja och packning
Oljefilter
Olje-filter skiftnyckel
Oil-line T-koppling
Turbo
Turbo grenrör
Momentnyckel
Turbo olja-sugledningen
Turbo olja-returledningen
turbo boost sensor linje
Slangklämmor
platt skruvmejsel
turbo luftintag adapter
Turbo avgasslang
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under motorn och ta ur oljepluggen från oljetråget med en skiftnyckel. Låt oljan rinna ut ur motorn och ta bort oljetråget och skiftnyckel. Installera en kastrull turbo olja och packning specifik för 1992 7,3 IDI dieselmotor med en skiftnyckel.
2

Ta bort oljefiltret med en olja-filter skiftnyckel. Skruva ett nytt oljefilter på plats med händerna tills filtret är en tight som möjligt, dra åt oljefiltret med en skiftnyckel gör bort filtret mycket svårt vid nästa oljebyte
3 <. p> Unbolt avgasrören och avgasrör från motorn med en skiftnyckel.
4

Ta oljeledningen från olje-trycket port på motorblocket med en skiftnyckel. Bifoga en T-koppling till olje-trycket port på blocket och sedan bifoga oljeledningen till toppen av T-koppling med en skiftnyckel.
5

Bolt turboaggregatet till turboaggregatet grenröret, sedan skruva turboaggregatet grenröret till avgasporten på motorn med en momentnyckel justeras till 34-fot-pund vridmoment.
6

Anslut olje-intag linje från turbon till sidoanslutning porten på T-kopplingen, ansluten till oljetryck port, med en skiftnyckel.
7

Fäst olja-returledningen från turboladdaren till oljereturledning porten på turboladdaren oljetråget med en skiftnyckel.
8

Anslut turboaggregatet boost sensor linje i turbon Membrandosa och säkra linjen med en slangklämma och platt skruvmejsel. Ta bort pluggen från ett vakuum port på insuget och fäst den andra änden av det uppsving sensorns linje till vakuumporten med en skiftnyckel.
9

Skruva av vingmuttern från luftrenare montering med fingrarna och vicka luftrenaren gratis med händerna. Placera turbo luftintag adaptern över motorns luftintag porten på bränsle-injektorn kropp. Fäst slangen turboaggregatet avgaser till insugningsrör med en slangklämma och platt skruvmejsel. Ställ in luft-renare montering över luftintaget adaptern och dra åt luftrenaren på plats med vingmuttern. Anslut slangen turboaggregatet intaget till luft-renare intag slang med en slangklämma och platt skruvmejsel.
10

Byt olja-pan kontakten med skiftnyckel och fyll motorns vevhus med ny olja. Starta motorn och kontrollera oljeledningar, panorera och filter för läckage och dra åt anslutningarna ytterligare om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87647.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.