Hur man installerar ett Fields VTEC Controller

fältets VTEC controller är en eftermarknad enkel bränsle controller enhet som tillåter dig att skräddarsy bränsletillförsel för ökad prestanda i Hondas VTEC motorer. Bränsle leverans kan ändras från inställningar lager fabrik i mängder upp till plus eller minus 30 procent. Fältets controller påverkar bränsletillförseln genom att modifiera signaler som skickas till motorns elektroniska Contol Unit från grenröret absolut trycksensor som påverkar bränsledoseringen. Installation av VTEC controller innebär användning medföljande tråd kranar och krympanslutningar att skarva regulatorn i bilens ECU trådar. Proceduren varierar något bland de många Honda modeller men stegen för Honda Integra är representativa. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
avbitare
Wire strippor
Wire crimpers
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn. Ta den negativa batterikabeln från batteriet.
2

Leta Integra ECU-enhet i det inre ovanför fotutrymmet i passagerarsätet till vänster. Du kommer förmodligen att dra tillbaka den övre kanten av mattan för att komma åt den.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast styrenhet och dra bort det från sin monteringsplatta.

4

Koppla de tre kabelstammens kontaktdon från ECU.
5

Tryck den röda kabeln från VTEC controller i den gul /svarta tändningssystem tråd från styrenhet A, som pluggar i den vänstra sidan av ECU med hjälp av en medföljande snap-on tap.
6

Tryck den gröna ledningen från VTEC controller i den vita RPM signal kabeln från ECU kontakt A, som ansluts till den vänstra sidan av ecu med en medföljande snap-on tap.
7

Skär gröna /vita ledningen VTEC signal ca 6 inches från styrenhet A, som ansluts till den vänstra sidan av ECU. Skala av änden av tråden och crimp en kvinnlig krimpkontaktdon på slutet. Pressa en manlig krimpkontaktdon på änden av den gula ledningen från VTEC controller. Plug ihop kontakterna.
8

Strip återstående avskurna änden av gröna /vita kabeln från ECU och crimp en kvinnlig krimpkontaktdon på det. Pressa en manlig krimpkontaktdon på slutet av den mörka blå kabeln från VTEC controller. Anslut den grön /vita ledningen kontakt i mörkblå tråd kontakten.
9

Skär blå /svart kabel VTEC VTM ca 6 inches från styrenhet C, som pluggar i mitt plugg i ECU. Skala av änden av tråden och crimp en kvinnlig krimpkontaktdon på slutet. Pressa en manlig krimpkontaktdon på slutet av den vit /gröna kabeln från VTEC controller. Koppla ihop kontakterna. Tejpa den andra kapade änden av den blå /svart VTEC VTM tråden när den inte längre används.
10

Skär den gula /röda VTEC wire speed sensor ca 6 inches från styrenhet C, som ansluts till mittpluggen av ECU. Skala av änden av tråden och crimp en kvinnlig krimpkontaktdon på slutet. Pressa en manlig krimpkontaktdon på slutet av den lila ledningen från VTEC controller. Koppla ihop kontakterna. Tejpa den återstående avskurna änden av blå /svart VTEC VTM tråd med eltejp eftersom den inte längre används.
11

Strip återstående avskurna ändan av den gula /röda VTEC hastighetssensor tråd och krympa en kvinnliga krimpkontaktdon på det. Pressa en manlig krimpkontaktdon på slutet av den ljusblå kabeln från VTEC controller. Anslut den gula /röda kabeln kontakt i ljusblå tråd kontakten.
12

Skär den vita VTEC wire speed sensor ca 6 inches från styrenhet D, som ansluts till den högra kontakten på ECU. Skala av änden av tråden och crimp en kvinnlig krimpkontaktdon på slutet. Crimp en manlig krimpkontaktdon på änden av den orangefärgade kabeln från VTEC controller. Koppla ihop kontakterna.
13

Strip återstående avskurna änden av vita VTEC sensor tråd och pressa en kvinnlig krimpkontaktdon det. Pressa en manlig krimpkontaktdon på slutet av den bruna kabeln från VTEC controller. Anslut den vita ledningen kontakten till den bruna ledningen kontakten.
14

Lokalisera DIP-switchar på baksidan av VTEC controller rutan. Ställ DIP-omkopplare 1, 3, 5 och 7 till "Off". Ställ DIP-omkopplare 2, 4 och 8 i "On" läge.
15

Anslut tre kabelnätet pluggar tillbaka till sina respektive pluggar i ECU-enheten. Placera ECU-enheten upp mot sin monteringsplatta och installera de 4 bultar.
16

Montera rutan VTEC controller på någon lämplig, synlig plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96786.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.