Hur du gör din Exhaust Sound Djupt på en V-6

Storleken på din V-6 motor är den enskilt största påverkan på avgas resonans. Volymen av utrymmet motorn förskjuter bestämmer den faktiska volymen av avgasen utsignal som passerar genom avgassystemet. Ljuddämparen typ, ljuddämpare design, avgasrörets utformning och konstruktion, samt bifogade eftermarknaden tips kommer alla att bidra till avgasröret ljudprofil som produceras av alla V-6 motor. När det gäller modifieringar kommer ersätter ljuddämparen möjliggöra den största förändringen i ljud resonans, följt av avgasrörets utformning och storlek. Avgassystem tips används vanligtvis för att förstärka eller dämpa avgas ljudet. Saker du behöver
Ljuddämpare
avgasrören
Exhaust Tip
Bågfil
Visa fler instruktioner
ljuddämpare Byte
1

Inspektera befintliga ljuddämparen för att avgöra om det är ett lager eller prestanda ljuddämparen. Stock halsdukar, installeras och ofta märkta av tillverkaren, vanligen kompromissa prestandan för att minska ljudet och kostnader. Byte av lager halsdukar tillåta betydligt mer avgaser att passera genom systemet under samma tid. Mer volym kommer typiskt fördjupa tonen i avgaserna.
2

Välj en ljuddämpare som kommer både öka gas genomströmning och har resonator kammare. Att fördjupa ljudet av V-6 avgaser välja en ljuddämpare design som gör både minimala avgaser begränsning samt resonanskammare att tillåta pulserna i avgaserna för att kollidera. Kollision av ljudvågorna och avgaserna kommer att fördjupa tonen i avgaserna. Performance avgassystem tillåter också mer volym att passera genom avgassystemet vilket också kan öka prestandan utgången på din V-6.
3

Montera ljuddämparen. För att säkerställa att avgaserna inte fly avgaserna sytem, ​​nästan alla ljuddämpare konstruktioner kräver svetsning runt ingången och anslutningar utgång. Lokala ljuddämpare butiker installerar vanligen pre-köpt ljuddämpare för en nominell avgift. Lokala ljuddämpare butiker kommer också att ge rekommendationer för tonen och prestanda och kan ha prestanda halsdukar tillgängliga för omedelbar installation. Addera Avgasrör storlek och design
4

avgöra om ditt avgasrör är slut. Stock avgasrören, som med ljuddämparen, äventyra vissa prestanda och ljud för att minska kostnaderna. Ökning av diametern avgasröret genom en halv till en-full tum resulterar i en ökning av avgassystemet genomströmning av motorn. Tonen i avgaserna kommer i allmänhet fördjupas eftersom volymen avgaser ökar.
5

installera en dual-exhaust.True dubbla avgassystem har ett avgasrör för varje V-6 motorns grenrör. Byta ett enda system pipe avgassystem med dubbla rörsystem minskar mottryck för att öka den totala gasen genomströmning av avgaser.
6

Installera en cross-over rör eller en dual-in/dual- ut ljuddämparen utformas så att varje sida av dubbelt avgassystem att kontra balansera pulserande flöde av den andra. Resultatet av en flödesbalanserad dubbelt avgassystem med större pipor blir en djupare mer fyllig ton. Addera Exhaust Tips
7

Mät diametern på avgasröret. Placera ett måttband över änden av avgasröret för att bestämma, i inches, den största bredden av röret. Detta kommer att användas för att avgöra vilken storlek slutrör att köpa. Välj ett slutrör
8

. Avgassystem tips som är utsvängda, dubbla väggar, sneda eller ökning i diameter från avgasröret till spetsen kommer alla förstärker ljudet av avgaserna i varierande grad. Genljöd avgassystem tips innehåller ett ljuddämpande material, såsom glasfiber, vilket kommer att minska ljudet vid avgasröret. Resonated tips kan minska volymen av avgaserna utan att offra tonen.
9

Skär av flera inches i den befintliga avgasröret. Välj längden på snittet baserat på mängden av avgasröret som krävs för borttagning. Var noga med att låta några ändrör att kvarstå som ett medel för att fästa slutrör. Använd en bågfil för att skära genom stålet.
10

Installera slutrör enlighet med tillverkarens anvisningar. Avgassystem tips kan säkras med klämmor, skruvar, bultar eller svetsar. Svetsar är den starkaste typen av anslutning och kan direkt svetsad på den avskurna ändan av avgasröret. Clamp-on, screw-on och bolt-on avgassystem tips glida över det befintliga avgasröret och är säkrade med spänning på röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96194.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.