Hur man använder en Ford diesel lastbil för att köra en växelriktare för ett hus

växelriktare omvandlar DC (likström) el till AC (växelström) för drift av hushållsapparater. Växelriktare finns i olika effektklasser storlekar för att ge ström till enheter rasar från bärbara datorer till kylskåp och ugnar. Du kan använda din Ford Diesel lastbil för att köra en inverter som är mindre än 150 watt (kan ansluta direkt till en cigarettändare) för mindre apparater. Kräver dock en inverter kraftfull nog att driva flera eller större hushållsmaskiner anslutning direkt till fordonets batteri terminal. Saker du behöver
Wrench
filtpenna
UPS
Fästbultar
2 batteriterminalstorlekar klämmor
Drill
Borr
Multimeter
Heavy -duty förlängningssladd
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort bilens negativa (svarta) jordning batterikabel med en skiftnyckel.
2

Hitta en plats i motorrummet för att installera omriktaren. Typiskt den bästa platsen är hjulet väl på samma sida av fordonet som batteriet. Ställ omriktaren på plats och använda pennan för att markera fläckarna genom monteringshålen på omriktaren. Borra upp hålen och montera omriktaren med bultar. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
3

Bifoga ett batteri-terminal klämma till var och en av de positiva och negativa kraftkabel för omriktaren med hjälp av en skiftnyckel.
4 < p> Anslut klämman av omriktarens positiva (röda) kabeln till batteriet, då den negativa (svarta). Återanslut bilens negativa (jordning) batterikabeln och dra åt alla klämmor med en skiftnyckel.
5

Slå på multimeter och ställ in den på 120 volt. Starta fordonet och testa omformaren genom att föra in sonderna enligt multimeter i omriktarens nätuttag (en sond i varje slits). Spänningen läsning bör hålla sig stadigt vid 120 volt. Om den inte gör det, kontrollera anslutningarna.
6

Anslut förlängningssladden från huset i omriktarens AC uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86502.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.