Hur man byter Packning ventilkåpa i en Toyota Highlander

Om du äger en 2001 till 2004 Toyota Highlander, mer än troligt att det fungerar som det sanna crossover som den var avsedd att vara. Erbjuder bil-liknande egenskaper och SUV mångsidighet, behöver din Toyota Highlander planerat underhåll och skötsel för att vara som bäst. En form av detta underhåll är att ersätta packningen ventilkåpan. Saker du behöver
Ventil packning
Valve cover packningssats
Skruvmejsel
Cloth trasa (ren) katalog Automotive motorrengöring
Skurborste
Oil

Visa fler instruktioner
1

Låt bilen motorn svalna. Detta kan åstadkommas genom att parkera bilen, öppna motorhuven och låta bilen sitta sysslolös under några timmar.
2

Koppla bort batterikabeln. Leta upp och koppla nummer ventilation slang en. Leta upp och koppla nummer ventilation slangen två. Koppla ur och ta bort motorkåpan sub assembly Number 1.
3

Lokalisera och dra ut kontakten motorns spole. Leta upp och koppla bort enheten motorn tråd. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa bultarna ventilkåpan. Lyft rakt upp, ta bort ventilkåpan. Ta bort packningen ventilkåpan. Detta kan kräva att en skruvmejsel används för att försiktigt knuffa packningen.
4

Rengör området packningen sittplatser med bilmotor renare, en skurborste och en ren trasa eller trasa. Se till att du tar bort alla partiklar kvar av den gamla packningen och eventuell olja som var kvar i packningen sittgrupp.
5

Placera den nya packningen i packningen sittgrupp. Omvänd stegen som används för att ta bort delar och sätta allt på plats igen.
6

Lägg olja i motorn och starta motorn. Låt bilen gå på tomgång i 10 till 15 minuter. Detta kommer att tillåta oljan att flytta till toppen av motorn, smörjning av motorn som den gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82925.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.