Turbo lagertyper

turboladdare är forcerad induktion enheter som pumpar in luft i en motor för att generera ström. En turbo består av ett fåtal komponenter inklusive en kompressor, en turbin och en central kassett som innehåller kylning och smörjning. En central del i utformningen av en turboladdare är en axel som snurrar på ett lager. De två vanligaste typerna av lager i turboladdare idag är hylslager (även kallade axellager), och kullager. General Bearing

Köra internt är en axel på vilken en turbin och kompressorhjul bifogas. Denna axel snurrar vid extremt höga hastigheter, ofta överstigande 100.000 varv per minut. Stöd och smörjning av denna axel har till uppgift att lagret. Lagret stöder axlarna och ger smörjning för att tillåta axeln att rotera fritt.
Glidlager

glidlager är en äldre teknik som används i turboladdare. Den använder ett axiallager för att styra axeln last samtidigt som snurrar. Lagret passa runt axeln, bifoga det som en hylsa skulle en handled. Gjord av brons, hylslagren har små hål runt diametern så att oljan bildar en kudde runt turbo axeln så att den turbo axeln inte gör metall-mot-metall-kontakt, den är upphängd på ett lager av olja <. br> Addera Kullager

Infördes på 1980-talet, kullager är en mer avancerade center lagerteknik. Kullagrade utrustad turboaggregat använda vinkelkontaktkullager i stället för glidlager. Medan axeln i ett glidlager turbo sitter på olja med ingen metall kontakt, gör axeln i ett kullager kontakt på två församlingar kullager.
Fördelar och nackdelar

Glidlager är billig att tillverka och har utmärkt vibrationsmotstånd. Eftersom hylslagret förlitar sig på ett lager av olja att flyta turbo axeln, är de känsliga för smutsig eller förorenad olja. I mittsektionen kan också byggas om. Som en äldre teknik, glidlager är inte lika effektiva och kan inte hantera extrema höga laddtryck.

Kullager turbos svara snabbare (bättre respons), är effektivare att använda och klarar högre laddtryck nivåer. Garrett, en stor kullager turbo tillverkare hävdar att dess kullager center patroner buffra upp till 15 procent snabbare än traditionella glidlager, samtidigt med upp till halva effekten av en glidlager. Den största nackdelen med patroner kullager är att de är dyrare att tillverka, och eftersom det inte någon olja kudde i axeln, de förlitar sig på vatten kylning till en högre grad än traditionella glidlager turboaggregat.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96631.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.