Vilka är de Dragen av Tändstift?

The allmänheten gjorde inte tycker om gnista pluggar mycket tills den 1990-talet, när ett antal av eftermarknaden tillverkare gnistade vårt intresse med reklamkampanjer som lovade massiva förbättringar i bränsleekonomi, hästkrafter, vridmoment och den sheer antal unicorns prancing ut ur någon bilens avgasröret. Vissa påståenden har bevisat mer värdefullt än andra har, men de alla bero på den ansökan och Kontakterna som används. Plug Funktion

Spark pluggar är i huvudsak en uppmätt elektrisk kort på samma sätt att förgasare är en doserade bränslet läcka. För bilar som använder en distributör, flödar ström från spolen, genom fördelaren-och pluggen tråd och in i pluggen: s center dirigent. Den elektriska laddningen hoppar gapet mellan spetsen på denna ledare tråd och in i rem, jordade till motorblocket genom pluggen: s trådar. Tändsystem system utan distributörer använda en dator för att tid den gnista, och spolens-on-plug-tändningar undfly pluggen tråd och använda en spole direkt fästad till toppen av tändstiftet.


Heat Range

Detta är förmodligen den mest kritiska designen aspekt av alla gnista plug. Titta ned inuti någon gnista plug och du kommer att märka att basen av ansvarsfrihetsförfarandet spetsen är täckt med ett skikt av keramiskt. Denna keramiska är en isolator, och det delvis fyller gapet mellan spetsen och insidan av den gängade kroppen. Den keramiska leder värme bort från den ansvarsfrihet spetsen och in i tändstiftet kroppen; ett plugg med fler keramiskt fyllning gapet körs svalare än en med mer mindre isolering, och detta avgör pluggen: s värme sortiment. Heta pluggar är bra fram till den punkt att de smälter, vilket är varför kallare värme intervallen är vanligtvis reserverad för high-prestanda motorer som har en vana av smältande pluggar.



Wire Diameter

Elektricitet är som vatten på många sätt, synnerhet med avseende på spänning, (vilket är den gnista: s "temperatur"), strömstyrka (den mängd el som strömmar genom en dirigent) och den storleken hos ledaren (vilket är som diametern hos slangen genom vilken vatten färdas). Om du placerar din tummen över änden av en trädgård slang, har vattnet till kommit ut snabbare för att bibehålla samma flödet, vilket orsakar det att skjuta ytterligare. Pluggen: s tråddiameter fungerar på samma sätt; en mindre tråd tvingar den gnistan att öka in temperaturen i syfte att bibehålla samma amperetal medan du hoppar gapet från spetsen till jord strap. Den Nettoeffekten är att mindre tips kommer att producera en vit-hett gnista istället för en ljummet gul ena, vilket drastiskt ökar pluggen: s förmåga att antända bränsle runt det.


Wire Material

Strunt all att marknadsföring prat om platina, iridium eller antigravity "unobtanium" tips; den enda bäring att material har på pluggen är att hög-temperatur, korrosions-resistenta metaller låta tillverkarna för att göra pluggen: s center elektrod så tunn som möjligt utan att det smälter. Koppar är en av de bästa elektriska ledarna där ute, men även de bästa legeringarna är inte är som temperatur eller korrosion resistent som platina eller iridium. Tunna spetsar gjorda av sådana legeringar kommer att tillåta dig att köra en lite mer gap - sålunda skapar en längre gnista för att antända bränsle mer snabbare - men de metallerna menar inte mycket i och av sig själva

<. br> Flera Straps

Multiple remmar (pluggar annonseras som "plus-två," "plus-fyra") tillåter den gnista att välja den minsta motståndets väg, vilket ger en förhöjning i gnista strömstyrka. Medan ökad strömstyrkan är bra för en lite mer effektivitet, är det ultimately mindre effektivt än att öka den gnista: s intensiteten med en tunnare wire. Flera remmar upptar också utrymme runt den gnista som bör fyllas med luft och bränsle, så när den gnista går off, tar blandningen a lite längre tid att bränna. Eftersom en reducerad flamfront velocity motverkar syftet med en hetare gnista, är den bättre lösning att använda en enda rem med den tunnaste möjliga wire.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96597.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.