Så monterar främre fästena Air Ride på en Ford Ranger

luftfjädring har stigit i användning under de senaste åren, och nu alla typer av anpassade bilar och lastbilar kör luftkuddar för sin ritt kontroll. Mini lastbilar är särskilt populära för luftkudden installationer, och Ford Ranger är en av de ikoniska fordon. Fram till 1998 Ranger hade en I-balk fjädring fram, vilket var svårt att använda för en luftkudde installation. Lyckligtvis, med lite tid och ansträngning, kan du få fästena Air Ride korrekt placerade och svetsas din Ranger. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2 tums Ratchet och Hylsnyckelsats Begagnad Ford Ranger I-Beam krockkudde parentes
Krockkudde och monteringsverktyg
4,5 tums vinkelslip med 80-grit slippapper och cutoff hjul
Måttband
MIG svetsare
svart sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Ranger med domkraften och säkra trucken på pallbockar. Kontrollera att trucken är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn, och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Placera domkraften under I-balk på framvagnen, och lyft upp tills det kommer i kontakt med I-balk. Unbolt stötar från I-balk med hjälp av 1/2 tum Ratchet och uttag. Unbolt stativ som kan bära botten av fjädern till I-balk, med hjälp av 1/2 tum Ratchet och uttag samt. Sänk domkraften och dra fjädern ur främre hjulupphängningen.
3

Klipp av fabriken övre fjädern mount, med 4,5 tums vinkelslip med cutoff hjulet. När det tas bort från Ranger, slipa ner överflödig metall från våren montera infällt i ramen, med 4,5 tums slipmaskin med 80-grit slippapper och slipa bort färgen på omgivningen också.

4

Håll den övre påsen fästet från Ranger luftkudden konsol på ramen där fjädern fickan var belägen, häftsvets den på plats i några fläckar med MIG svetsare. En häftsvets är en snabb, tillfällig svets som du kan enkelt ta bort genom att bryta svetsarna. Detta är att lokalisera luftkudden på plats, så mått från sida till sida, med hjälp av måttband, för att vara säker på påsen fästet är centrerat i ramen över I-balk.
5

Bolt luftkudden till den övre påsen fästet och botten luftkudden fäste, med den medföljande maskinvaran och den 1/2 tum Ratchet och uttag. Sedan jack upp I-balken med domkraften. När luftkudden är helt komprimerad och I-balken är på sin högsta punkt, kan du häftsvets den nedre konsolen luftkudden till I-balken. Se till att airbagen inte kontakta ramen vid någon punkt, för om det gnids på någonting, kan det misslyckas. Det finns en annan sak att notera: Du kan justera den övre påsen fästet till varhelst det måste beroende på storleken på dina hjul. Om dina fälgar är större än en 20 tums hjul och du behöver mer resor eller hiss, kan du justera monteringsplats för det övre fästet. Målet är att sätta botten av däcket till botten av ramen med påsen helt komprimerad, så använd måttband för att justera någon av konsolerna.
6

unbolt luftkudden, hjälp 1/2 tums Ratchet och uttag, sedan sänka domkraften. Fullt svetsa fästena på plats med MIG svetsare. När den har torkat, måla konsolerna med sprayfärg. När färgen torkar, bult luftkudden på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83512.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.