Hur man installerar Matta på en Högtalarlåda

Slutför din högtalarlåda på ett sätt som skapar en attraktiv kapsling matcha den omgivande inredningen. Installera mattan på högtalarlådan är en ekonomisk efterbehandling process som skapar en proffsig slutprodukt. Detta är särskilt användbart för bilens högtalare, så att du kan matcha bilens interiör perfekt så att dina högtalare tillsatserna inte sticka ut bland de förinstallerade stereo element. Installera mattan är en snabb procedur, och när den är klar kommer att ha dina högtalare redo att montera på under en timme. Saker du behöver
Speaker-box matta
Högtalarlåda
Krita
Brukskniv
Spraylim
Saxar
Gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

Lägg ut mattan på en plan yta, med tovigt sidan som du är limning mot kapslingen uppåt.
2

Placera den bakre högtalaren rutan på matta ca 2 inches från kanten av den övre delen av mattan. Placera högtalaren rutan bort från sidan av mattan tillräckligt långt så att när du höjer och håller sidan av mattan mot sidan av lådan, täcker åtminstone halva höjden av lådan.

3

Rulla högtalarlådan tre gånger ner mattan för att få den längd som behövs för täckning. Mät ytterligare 2 inches från ändpunkten av högtalarlådan, och sedan markera platsen. Markera en linje på den motsatta sidan av lådan från den uppmätta mattan kanten, på samma längd som den upphöjda kanten.
4

Skär mattan längs de två markerade linjerna med skalpell.

5

Placera högtalaren rutan på snittet mattan, placerad så att den övre kanten av mattan ligger under halvvägs av den bakre delen av mattan. Detta är så sömmen på mattan kommer att köra ner i mitten av baksidan av högtalaren, där det kommer att bli mindre märkbar.
6

Spray mattan med en jämn beläggning av lim, med början vid kanten av lådan där början av mattan är utsatt för. Spraya bara tillräckligt lim för att täcka tillräckligt mattan så att när du rullar lådan över på sin sida från det bakre läget, täcker sprayade mattan rutan sidan helt. Spraya ett lager lim på högtalarlådan samt.
7

Stretch mattan för att säkerställa att det inte finns några rynkor i det, sedan luta högtalaren rutan på sidan så att den sida av rutan vilar på den adhesiva täckta mattan. Tryck nedåt på rutan för att se till att hela ytan fastnar på limmade mattor.
8

Spray en del av mattan tillräckligt stor för att täcka framsidan av högtalaren rutan, och upprepa tilt-och- Tryck process. Gör samma sak med den sista sidan av lådan, vilket innebär att endast den bakre delen av lådan avtäckt med de två återstående ändarna av mattor.
9

Spray de två matta ändarna och baksidan av högtalarlådan . Vik över den ena änden och trycker lätt på baksidan av lådan. Vik över den andra mattan änden och placera den på rutan. Det kommer att finnas en överlappning av bitarna.
10

Skär en rak linje tvärs över baksidan av högtalaren rutan, helt genom de två överlappande bitar av mattor.
11

Vik den andra överlappande kanten tillräckligt för att avslöja den första löst placerade mattan kanten. Ta den avskurna remsan av mattor från högtalarlådan, ta sedan bort den kapade biten från den överlappande kanten. Vik den överlappande kanten tillbaka mot högtalarlådan och tryck både matta kanterna mot lådan, montera ihop de skurna kanterna för att skapa en tät fog mellan styckena. Knacka sömmen kanterna med gummiklubba för bättre vidhäftning till boxen.
12

Placera delvis inslagna rutan på ett oförpackat kant. Skär mattan kretsande överkanten ner de fyra hörnen för att producera fyra flikar av mattor, var bredden på en sida av högtalarlådan. Se till att skära rätt till kanten av boxen.
13

Spray rutan kanten och kanterna på mattan med limmet.
14

Vik över den falsade luckan och Tryck in den på plats. Skär överlappning, med samma process som den som användes för den bakre delen av högtalarlådan. Vik över ett sidostycke och skär sömmen på en diagonal från hörn falsade luckan till centrum. Upprepa processen med det andra sidostycket. Vik över den slutliga framst och skär sömmen längs båda diagonalerna. Vänd lådan och upprepa processen för den andra kanten.
15

Lokalisera hålen i din högtalarlåda för högtalaren och terminalen. Använd mattkniv för att ta bort mattan som täcker hålet, sågning med bladet pressas mot trä hålkanterna att skapa en rent skuren kant för hålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84117.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.