Hur man installerar en Power Inverter

Installera en strömriktare i bilen kan du använda en bärbar dator, mobiltelefon, bärbar DVD-spelare eller annan elektronisk enhet utan att behöva köpa en speciell cigarettändaradapter. Detta kan vara en praktisk funktion för tekniskt kunniga passagerare. Saker du behöver
DC /AC-omriktare
12-gauge wire, 10 fot
Kniv eller avbitare
kabelskalare
Löd
lödkolv
plast buntband
Visa fler instruktioner
1

Undersök strömriktare s anslutningskabel. Det kommer antingen att ha en cigarettändare nätsladden eller ett batteri klipp sladd. Skär av ändarna på sladden med din kniv eller avbitartång /strippa. Koppla in och värma upp din lödkolv. Strip båda ändarna av din 12-gauge tråd med din tråd strippa. Detta innebär att ta bort ungefär en tum av trådens plastmanteln så att du kan se den bara tråden. Nu löd ena sidan av kabeln till omriktaren kabeln som du klipper. Gör detta genom att tvinna de två kablarna ihop och röra lodet till den nedre delen av kabeln. Applicera spetsen av lödkolven till tråden twist, inte lodet själv. Alltid löda genom att värma upp tråden, inte lodet. Lodet ska smälta och täcka tråd twist grund konduktiv värme. Matcha upp den röda kabeln till röd och svart till svart innan du löda.
2

Placera omriktaren på fordonet i närheten av där du vet att du vill ha det permanent belägen. Dra 12 trådtjocklek tillägg du gjort i motorrummet hur du vill. Företrädesvis rutten detta genom brandväggen eller hitta en ren bana för tråden att gå så det blir utom synhåll och kommer inte krusas av en avslutande dörr eller något sådant. Det bör finnas ett utrymme någonstans i fordonets brandvägg där andra trådarna passera igenom till motorrummet från det inre av fordonet. Du kan behöva få bilens bilmekaniker för att visa dig var du är, eller titta i bilens instruktionsbok för diagram i nedre streck och brandvägg.
3

Strip i slutet av positiva och negativa sidor av din tråd med din kabelskalare till 1 tum. Lossa batteriklämmorna kabelskorna och sätt den negativa eller svarta änden till den negativa batteripolen klämman så att oisolerad ledning vidrör terminalen och stoppa den avskalade delen av din tråd i klämman så den passar väl. Skruva polklämma så de är snäva och klämma din avskalade tråd i, gör solid kontakt med terminalen. Gör detta för den positiva eller röda sidan av kabeln också. Använd buntband för att garantera din kabeldragningen är rent och snyggt, genom att zippa din tråd till andra kabeldragningar under huven. Klipp bort överflödig buntband med din kniv, se till att inga vassa kanter finns kvar efter kapning.
4

Hitta den slutliga platsen för omriktaren i bilen och montera den. Hitta en plats där det finns något luftflöde, eftersom omriktaren kan bli varm under drift. Montera den med kardborreband eller skruva till fordonets ram, beroende på vilket som fungerar bäst med omriktaren du köpt. Läs i manualen för monteringsanvisning om du behöver mer hjälp att montera den. Du kan också välja att lämna den fristående om det är på en plats där det inte kommer att flyga runt om du måste sluta plötsligt.
5

Koppla in din enhet till omriktarens nätkontakten och slå på omriktaren. Nätkontakten är uttaget på omriktaren som ser ut som en elektrisk kontakt i ditt hem. Du bör nu kunna driva dina enheter från bilens batteri. När du är klar med den bärbara enheten, alltid komma ihåg att stänga av strömbrytaren på omriktaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85190.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.