Hur man bygger ett takräcke på en Jeep

En takräcket är en nödvändighet för en Jeep ägare. Det kan dra cyklar, surfbrädor, även möbler till vart du vill åka. Jeep-ägare kan göra sina egna takräcken om de vill spara lite pengar och vill ha tillfredsställelsen av att bygga något på egen hand. Saker du behöver Sida 2 tums stålrör (dubbelväggig 1/8 tum tjock) katalog Pipe såg
1x1 platta foten metall 1/4 tum tjock
Märkpenna
Level
Welder
Svetsning hjälm och visir
Vise
Visa fler instruktioner
1

Skär två 4 fot sektioner av stålrör med en Rörsågen (bågfil eller metall sågen arbete). Sedan skär fyra 3 tum x 3 tum rutor av metallplåt från 1 fot av 1 fotplatta, med en metall bandsåg, eller vinkelslip med slipning bit. Metallen bandsåg rekommenderas starkt.
2

Skär två 4-tums sektioner av stålrör. Skär den ena änden av varje sektion i 22,5 graders vinkel.
3

Clamp ett av de 4-fots sektioner av röret i ett skruvstäd så det är horisontellt inriktade. Placera den kvadratiska änden av en av de 4-tums rörsektioner mot röret, så den fyrkantiga änden är i jämnhöjd med toppen av röret. Clamp den på plats vid en exakt 22,5 graders vinkel med en C-klämma.
4

Trace konturen av längre rör med en markör på det mindre röret.
5 < p> Kläm fast mindre bit in i ett skruvstäd, och använd en vinkelslip att noggrant göra en kurva skär. Följ linjen du spåras och om nödvändigt, line änden med röret och slipa mer att göra en flush passform.
6

Upprepa steg 4 till 6 om de återstående 4 tums pipa sektioner. Placera varje på röret, och använda en nivå för att se till att den övre delen av rörsektionens är fyrkantig.
7

Weld en 4-tums stålrör avsnitt i varje ände av röret, 2 inches från änden. Kläm fast mindre rördelen till längre rör med en C-klämma. Skapa en snabb häftsvets på toppen. Använd ett fyllmedel bar och gas svetsare för att skapa en kontinuerlig sträng runt hinnan av de två delarna. Upprepa detta steg för varje 4-tums rör.
8

Placera en plåt på toppen av den 4-tums avsnitt av röret. Använd ett vattenpass för att säkerställa att det är nivån. Svetsa denna platta till den mindre röret med hjälp av en häftsvets, och sedan en komplett svets med en filler bar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83122.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.