Hur man bygger en Turbo Kit

Motorer förbränna bränsle för att göra makten, och behöver luft för att förbränna bränsle. Turboaggregat är i huvudsak kompressorer som använder tryck från en motorns avgaser för att driva ett kompressorhjul, som shoves luft i motorn. Bygg din egen turbo set-up kräver noggranna komponentval, en djup förståelse för motorns funktion, över genomsnittet tillverkning skicklighet och en vilja att ta itu med massor av försök och misstag montering. Saker du behöver
Turbo
Turbo monteringsfläns
1/4 tums platta stål
Turbo flänspackning
Extern wastegate
Full uppsättning hylsor, nycklar och skruvmejslar
Metall skärverktyg
Welder slang
Exhaust (dimensionerad för din turbo luftutsläpp) katalog Exhaust slang (dimensionerad för din turbo kompressorns utlopp) katalog silikonslang kontakter
Oil rördelar, slangar och adaptrar
Datoriserad eller mekanisk bränsleanrikning systemet
Visa fler instruktioner
Välja Komponenter
1

Undersök funktionerna i din motor. Turboladdare placera en stor påfrestning på din motor. Göra en del forskning från andra som har turboladdade liknande motorer för att få en uppfattning om dess begränsningar. Motorer med höga kolvar kompressionsförhållandet är speciellt benägna att skador från användning med en turbo, eftersom övertryck de producerar tenderar att orsaka okontrollerad bränsle detonation i cylindern. Generellt sett är något under 8,5:1 säkert för höga höga laddtryck, är 9,5:1 acceptabelt för medelstora höga laddtryck och motorer med 10:1 eller över kompression bör antingen använda mycket lite eller ingen höjning alls.

2

Handla din turbo med önskad effektnivå och arbetsområde. Turboladdaren fysiska storlek dikterar hur mycket luft det kan flöda och därmed makt det kan göra. En stor turbokompressor kräver mer avgasflödet att fungera. Detta innebär att när du använder en stor turbo, måste du antingen lägga den på en mycket stor motor eller rev en mindre motor för mycket höga varvtal. Om du inte planerar att använda din motor vid 5000 + RPM hela tiden, då felaktig små sida när det gäller att välja en turbo. Du kan ringa kundtjänsten på en turbo tillverkare som Garrett, Vortech eller Paxton och få deras åsikt.
3

Skapa en hållare och fläns från 1/4 tums platta stål och montera turbon till motorn, så nära den främre delen av avgasgrenröret som möjligt. Vrid kompressorns utlopp så att den är riktad mot insugningsröret och /eller spjällhuset. Svetsa en längd på avgas slang (som kallas "up-pipe" i detta fall) från botten av hålet i flänsen till grenröret utlopp, eller till crossover Y-pipe om du använder en V-konfigurerad motor.

4

Anslut turbo kompressor utlopp till spjällhuset med lämplig storlek avgas slang /aluminiumrör och silikonhylsor kontakt. Bifoga din turbo linje oljematning till ett högt tryck olje montering på motorn, oljetrycket avsändaren plats är den mest lämplig punkt på de flesta motorer. Anslut denna ledning till olja-i rad på turbon, med en extra oljefilter och kylare om så önskas. Anslut turbo linjen oljan rinna till olje-pan på motorn. De flesta människor väljer att installera en mottagare plugg i toppen av olje-pan själv, men du kan utnyttja den befintliga oljestickan röret som en belastning om det faller till hands på den sidan av din motor.

5

Stäm motorns bränsle kurvan för turboladdare. Det finns massor av sätt att göra detta, beroende på din situation. De flesta bränsleinsprutade motorer tål ca 5 psi boost utan programvara förändringar, särskilt om de använder en massa luftflöde (MAF) system i stället för de mer petiga grenröret lufttryck (MAP)-systemet. Det värsta scenariot är att du måste köpa en eftermarknad dator (bränsle management unit) för att helt kringgå beståndet datorn och kontrollera din motor. Förgasarbilar motorer kan ofta använda ett vakuum /boost-aktiverad bränsle /vatten /alkohol sprutsystem att styra detonationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84254.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.