Hur att göra en uppsättning av lyftblock

lyftblock är ett kostnadseffektivt sätt att höja upphävandet av din lastbil eller SUV utan att investera i eftermarknaden fjädrar eller kit hiss. Lifting block används på fordon med suspensioner bladfjäder, vila mellan bladfjädern och ramen. För att göra en egen uppsättning av lyftblock, måste du använda material som är lika stark som eller starkare än stål. Om du använder gummi eller aluminium, kan du skapa en instabil suspension. Saker du behöver
Steel stock
Plasma skärare ruler
höghastighetsborr
Titanium borr
Visa fler instruktioner
1

Ta bladfjädrarna från din bil om du inte har gjort det redan. Bladfjädrarna måste vara ur bilen så att du kan mäta rektangulär lapp av ram på vilken bladfjädrar resten.
2

Mät rektangulär lapp av ram på vilken din lastbil bladfjädrar vila. Utrymmet är typiskt 3 eller 4 inches i bredd från 5 eller 6 inches i längd. Mät utrymmet just för att undvika passande problem under installationen.
3

Välj lyfthöjd du vill ha för din bil. Höjden på din hiss kommer att fungera som höjden av den färdiga lyft blocket. Till exempel, om du vill lyfta din lastbil med cirka 4 inches, kommer du att skapa ett lyft block som är 4 inches hög.
4

Köp stålmaterial med de mått du som tidigare erhållits. Stål lager är normalt återfinns på stål tillverkare och grossister. Du behöver stålmaterial som är åtminstone lika bred och lika hög som dina mätningar. Du kan trimma stål om det behövs senare. Till exempel, om du behöver ett lyft blocket som är ungefär 3 inches bred och 4 inches hög, leta efter stålmaterial som ligger så nära dessa mått som möjligt.
5

Klipp din stålmaterial till ungefärlig längd du behöver för att passa utrymmet mellan bladfjädrarna och ramen. Om du inte känner dig bekväm att skära stål lager själv med en plasma cutter, kan du ta stålet till en verkstad för kapning. Verkstäder tar oftast en liten summa för att skära material.
6

Borra hål i lyftblock som gör att U-bultarna att glida igenom. U-bultar håller bladfjädern till axeln av fordonet. De U-bult hål måste passa perfekt med hålen i bladfjädrar för att undvika fitment problem. Placera lyft blocken på plats på bladfjädern och använda en penna för att markera platsen för hålen. Borra långsamt för att undvika att göra hål som är vinklad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87685.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.