Avgassystem för Ford sonder som kommer att arbeta med Turbo

Ford Probe introducerades på konsumentmarknaden för 1988 års modell. Plattformen för detta fordon var baserad på Mazda G-plattformen, som 626 och MX-6 modeller. En 2,2 liters Mazda motor användes även i proben, med en enda, overhead-cam (SOHC) design. En alternativ version av denna fyra-cylindrig motor var tillgängliga, utrustad med en turbokompressor. De turbo modeller kräver en mer kapabel avgassystem än icke-turbo modeller. Insugningsrör

insugningsröret är ansvarig för jämn fördelning av bränsle /luftblandningen i varje cylinder port Sond motor. Eftersom denna modell av Ford Probe är turboladdad, är den forcerade luft genom intaget mycket större än den hos en icke-turboladdad motor. Intaget grenrörspackning är satt på plats mellan inloppsröret och cylinderblocket motorn, vilket förhindrar luft eller bränsleblandning från att läcka under drift. En läckande packning kommer att allvarligt bromsa utmattade gasen, vilket orsakar en motor för att visa betydande förlust av prestanda. Byte av packningen insugningsröret är billigt och enkelt, vilket säkerställer att luftflödet är konsekvent i cylindrarna. Den Beck /Arnley bildelar företag tillverkar packningar ersättning grenrör som uppfyller fabriken standarder i den första generationen, turboladdade Ford Probe.
Avgasrör

grenröret är en serie av rör spännande cylinderhuvudena att samla avgaserna innan de lämnar genom den bakre ljuddämparen. Den ursprungliga avgasgrenrör på första generationens Ford Probe Turbo modeller blev strukturellt svag efter lång användning av motorn. Eftersom denna motor delade samma delar med några Mazda-modeller, det finns många alternativ i eftermarknaden tillgänglighet för dessa avgasgrenrör. 1A Auto tillverkar och distribuerar en eftermarknad avgasgrenrör, tillverkad av gjutjärn och omgjorda i de områden där den ursprungliga grenröret var sårbart. De fyra-fläns, låter bolt-on design för snabb substitution. Detta grenrör möter fabriken standarder, inte så ersätter fabriken rubriker med denna typ inte innebära andra delar behöver bytas också.
Ljuddämpare

ljuddämpare eller ljuddämpare kan lägga ett annorlunda utseende och ljud till den turboladdade Sond avgaser. Direkta ersättningsrem halsdukar finns tillgängliga från en mängd olika tillverkare, medan många eftermarknaden, uppgraderingsbara alternativ är tillgängliga för prestandaförbättring. Eftermarknaden delar distributörer såsom A'PEXi tillverkar kompletta, Returavluftning kit som skruva dit på katalysatorer. De ljuddämpare utformade för turboladdade 2.2L motorn finns i första generationen Ford sonder kommer endast fungera med denna motor. Likaså kommer ljuddämpare avsedda för andra typer Probe motor fungerar inte för den turboladdade motorn. En skillnad i ljudet kommer omedelbart att märkas, medan prestanda genom varje växel kan bara öka svagt. Även om detta och andra prestanda halsdukar avgaser verkar olika i sitt utseende och funktionalitet av en fabrik ljuddämparen, bolt-on design gör denna del ska användas utan andra motordelar som behöver bytas ut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96146.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.