Hur man öka hästkrafterna i en 22RE

Den 22R-E var en 2,4-liters fyrcylindrig motor som produceras och utformats från Toyota mellan 1984 och 1994. Den användes i flera Toyota fordon inklusive Celica, den 4-Runner, och Toyota Pickup. Utan ändringar, producerade motorn 112 hästkrafter och 143 pund fötter vridmoment. Det finns ett antal prestanda eftermarknaden delar tillgängliga för 22R-E motor som ökar hästkrafter när de installeras. Vissa av dessa delar ersätter befintliga motorkomponenter, medan andra bulta på att själva motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Electronic Specialty verktyg
Jack
Jack står
Engine hissa
Assistant Review Aftermarketdelar
Visa fler instruktioner

1

Byt 22R-E luftintag med en prestanda eftermarknad luftintag. Först, leta fabriken luftintaget i motorrummet och öppna intagshuset om din bil har en. Nästa, ta bort alla komponenter som förbinder intaget fabriken luft till motorn. Försiktigt liv intaget fabriken luft ur motorrummet och ställ den åt sidan. Slutligen, placera bara eftermarknaden luftintaget i fritt område där fabriken luftintag bosatt, ersätta alla anslutningar, och byt intagshuset.
2

Byt 22R-E headers med prestanda eftermarknaden rubriker. Först lyfter motorn något ur motorrummet så att du kan nå alla sidhuvudet ansluter maskinvaran. Ta bort alla anslutande hårdvara och koppla fabriken rubriker från själva motorn. Rikta in eftermarknaden rubriker med anslutande konsoler och anslut alla anslutande hårdvara. Du kan behöva hjälp med det här steget för att hålla huvudena linje med anslutande hårdvaran. Addera 3

Byt 22R-E avgassystemet med en prestanda eftermarknaden avgassystem. Först, lyfta fordonet med hjälp av antingen en hydraulisk hiss eller en manuell domkraft och kilar däck. Se till att bilen är säker innan du fortsätter. Ta bort den förbindande hårdvara från beståndet avgassystemet och avlägsna systemet lager avgaser från undersidan av fordonet. Rada upp det nya avgassystemet med konsolen anslutningar och anslut åter ansluta hårdvara, noga med att inte åt för hårt. Slutligen, anslut det nya avgassystemet till rubrikerna.
4

Installera en kompressor eller turbo-system. De närmare detaljerna om att installera ett av dessa system varierar kraftigt från en tillverkare till en annan, men de är oftast mycket krävande installationer som många involverar lyfta motorn, stansning eller borra hål i motorn, och ersätta många andra motorkomponenter.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96115.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.