Vad är en bil Performance Chip?

Bilens motor styrs av en huvuddator styrelse, som kallas drivlinan modul eller motorstyrmodul (ECU), som reglerar motorns timing och bränsle och utsläpp. Automobile prestandahöjande chip kan köpas eftermarknaden för att förbättra de grundläggande funktionerna i ECU. Syfte

Det huvudsakliga syftet med sådana marker är att förbättra prestanda för särskilda funktioner på ett fordon. De tillåter dig att göra uppgraderingar till funktioner, såsom bränsleeffektivitet och turbo boost, genom att ersätta en befintlig chip med en modifierad, kompatibelt chip.
Funktion

När prestanda chip är ansluten till din bil, upptäcker omedelbart ECU inställningarna och använder dem reglerar vad funktioner den var programmerad för. Till exempel, om det är tänkt att förbättra bränsleeffektiviteten, kommer det att ta emot signaler från bränslesystemet, och chipet kommer justera inställningarna för att reglera alla bränsleledningar frågor.
Alternativ

Chips är tillverkade för att matcha inställningarna på en viss fordonets motor styrenhet. Därför kommer det märke och modell på din bil avgör vilken typ av prestanda chip är kompatibel med det.
Nackdelar

Även prestandahöjande chip är bra för att förbättra vissa fordonsfunktioner , upphör också alla tillverkare garantier du har för ditt fordon. Detta beror främst på att motorns styrenhet - där chipet installerad - är ett känsligt, datoriserad område, och eventuella störningar i det kan orsaka motorhaveri Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95810.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.