Hur man använder en Hypertech programmerare

Hypertech programmerare är bra verktyg för att hjälpa dig att skräddarsy och trimma din fordonets motor. Hypertech erbjuder flera typer av programmerare för hundratals fordon, allt från terrängbilar till street racing anpassade bilar. För att framgångsrikt använda en Hypertech programmerare, är det viktigt att förstå instruktioner, som varierar från modell till modell. Saker du behöver
Keys
Programmerare kabel
Visa fler instruktioner Review Program Engine
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge utan att starta motorn.
2

Anslut kabeln till programmeraren. Lokalisera den diagnostiska kabelporten i bilen (oftast placerad under ratten på vänster sida), och anslut den andra änden av kabeln till porten.
3

Ta en titt på programmerarens skärm som söker för diagnostiska felkoder, eller felkoder. DTC är numeriska koder som berättar mekaniker vad har nyligen gått fel med fordonet. Om programmeraren finner inga felkoder, kommer det gå att trimma läget.
4

Välj om du vill visa de felkoder som programmeraren har hittat, om det behövs. Tryck på "Y"-knappen för att visa de koder eller "N" för att ignorera dem. Tryck "N" för att bläddra igenom de koder om du väljer att visa dem, och skriv ner dem när du går.
5

Ange om du vill visa koderna igen genom att trycka på "Y" eller " N. " Efter att ha sett koderna, kommer programmeraren att be dig att rensa dem att gå vidare. Tryck på "Y" för att rensa dem om du vill fortsätta till programmeringsläge eller "N" för att avbryta programmeringen.
6

Tryck "J" för att komma i programmeringsläge efter att du har rensat felkoder eller "N "att avbryta och avsluta.
7

Tryck" J "för att göra ändringar i funktionen noterat på programmerarens skärm. Utbytbara funktioner kommer att variera beroende på vehikeln och den typ av programmerare som används. Tryck på "N"-knappen för att göra någon förändring till det börsnoterade funktionen, och använd pilknapparna (om tillämpligt) för att välja hur mycket eller vilken typ av ändring du vill göra.
8

Observera skärmen efter att göra dina val för att se till att programmeraren har valt rätt alternativ. Tryck på "Y" om de angivna alternativen är korrekta eller "N" om du vill göra ändringar. Genom att trycka "Y" kommer att starta programmeringen.
9

Vänta programmeraren till slut, och vänta ytterligare 30 sekunder innan du drar ur programmeraren. Starta motorn och kontrollera att kontrollera motorn ljuset släcks. Om den inte stängs av eller det blinkar, kontakta kundservice.
10

Låt motorn gå en minut eller två, och se till att den är i trim. Sedan stänga av motorn och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Programmering är nu klar.
Återställa fordonet till Factory Settings
11

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge utan att starta motorn .
12

Anslut kabeln till programmeraren. Lokalisera den diagnostiska kabelporten i bilen (oftast placerad under ratten på vänster sida), och anslut den andra änden av kabeln till porten.
13

Tryck "J" för att återställa till fabriksinställningar eller "N" för att hålla motorn programmerad eller visa aktuella motorns inställningar.
14

Koppla programmeraren efter processen är klar. Ta ut nyckeln ur tändningslåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95733.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.