Hur man installerar ett magnetfäste CB Antenn

Installera ett magnetiskt monterad Citizen antenn Band radio till ett fordon medger bekväm tvåvägskommunikation, utan de ändringar som krävs för en permanent installation. Denna typ av antenn inte har utbudet av en full 1/4 våg, "stål piska" CB antenn, men det är mycket mindre påträngande. Mest magnetisk-mount CB antenner kommer att ha en spole i mitten eller nedre delen av antennen, denna spole simulerar längden av en stål piska, nödvändiga för riktig radio vågutbredning i CB-bandet. Den genomsnittliga radio entusiasten kan installera ett magnetiskt fäste antenn på en bil eller lastbil inom några minuter. Saker du behöver
ren trasa
Liten tång (tillval) katalog Magnetic montera antennen
CB-radio (redan installerat)
Visa fler instruktioner
Förbered taket Surface
1

Kontrollera bilens utanför takytan för att säkerställa att den är av metall och avslöjades av vinyl eller glasfiber. Antennens magnet kanske kan hålla fast vid dessa ytor, men det kommer inte att kunna jorda ordentligt, och det skulle kunna minska radions räckvidd.
2

Välj en plats på taket för magnetfäste . Den lilla magneten fastnar på fordonet i en mängd olika platser, men själva centrum av taket är den bästa platsen. Addera 3

Rengör området taket med tvål och vatten. Gnid det område som kommer att säkra magneten med en torr trasa för att avlägsna smuts eller vax som kan orsaka antennen att flytta ut. Addera Montering
4

Mät antennens kabel visuellt för att säkerställa att det finns tillräcklig längd för att nå från radio till taket. Den längre kabeln, desto bättre, eftersom kabeln kan viras runt passagerarutrymmet och dörröppningar.
5

Välj en riktning för antennkabeln. Antennen kommer antingen att ha en inbyggd koaxialkabel, eller en anslutning för en. Riktningen ska ligga mot ingångspunkt för kabeln, vanligtvis en bakdörr eller trunk /lucköppning. När dörren eller luckan är stängd, kan tråden kläms, så posten punkten borde ha en lucka eller gummitätning, om möjligt.
6

Fäst magneten mount till taket. Lyft antennen från botten spolen eller mast montering, och försiktigt sänka den på taket tills magnet drar metallen. Det kan vara en häpnadsväckande pop som magneten fastnar på metalliska taket.
7

Kör den andra änden av antennkabeln genom inkörsport. Tuck kabeln i gummipackningar av dörren, och längs kroppskanaler, tills det är nära till radion. Det kan läggas under interiör bilmattor för skydd.
8

Anslut kabeln till CB-radio genom att trycka den manliga änden av kabeln till den kvinnliga adaptern på baksidan av enheten. De flesta kablar har skruv lås. Vrid spetsen på kabeln medurs tills det stramar.
Testning och optimering
9

Sätta på radion och ställa den till en kanal med lokal trafik. Normalt är kanal 19 populär nära motorvägar.
10

Tryck på sänd-knappen på mikrofonen och tala tydligt, hålla ett öga på "TX mätaren," om det finns. Denna mätare, vanligtvis fyra eller fem lysdioderna, tänds med operatörens röst som signalen moduleras och sänds. Att be om en "signal check" är vanligt CB språkbruk.
11

Släpp sändknappen och lyssna efter svar. Be den andra parten för en plats (oftast en motorväg mil markör) för att kontrollera området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87421.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.