Rätt sätt att passa en Strut Bar

En strut bar, eller stag, är ett populärt chassi uppgradering för ägare som vill minska mängden flex sina fordon erfarenhet under kurvtagning. Den stagstång är bultad till toppar av strut torn och, genom stagning vänster och höger fjäderben mot varandra, minskar mängden flex chassit upplevelser vid snabb kurvtagning. Den extra styvhet gör att bilen känns mer stabil och lyhörd. Vad du behöver

Installera en strut brace kräver i allmänhet ett minimum av verktyg. Om fjäderben stag du sätter på din bil bultar på med muttrarna som håller den övre strut montera till strut torn då du behöver bara en socket set, en spärr och en momentnyckel. Vissa bilar använder Allen bultar för att hålla den övre strut montera till kroppen, så du behöver en insexnyckel för att ta bort dessa typer av skruvar. Om strut brace du installerar inte bult till befintliga övre strut bultar, då du kommer att behöva en borr, rätt storlek borrkronor och bultarna som håller staget stag på plats. Vissa stödbandage nutserts, vilket är små, bultliknande delar som har en slät utsida och en gängad insida. Nutserts införs i borrade hål och skapa en gängad insats för en bult att skruva in.
Förberedelser

Installera fjäderben stag med fordonet sitter på en plan yta. Höj inte bilen när du installerar strut brace, eftersom du vill suspensionen laddas upp när stag är fastskruvad på. Ta bort de befintliga övre strut nötter, som ska placeras runt där staget kommer upp genom fjäderben i motorutrymmet. Sätt fjäderben stag på plats och kontrollera att det inte finns någon störning där det går över motorrummet. Om din bil har en kompressor ovanpå motorn eller andra icke-stock modifieringar kan ortosen passar inte. Om du borrar hål för stag, sätta stag på plats, se till att det inte finns någon störning och med en markör, markera var hålen på stag linje med chassit. Flytta stag ur vägen och sedan borra en lämpligt dimensionerad hål på vardera sidan av bilen. Montera stag med två skruvar och kontrollera sedan andra varumärken för att säkerställa att fortfarande är uppradade och sedan justera efter behov. Borra de återstående hålen.
Installera Strut Bar
p Om du använder den befintliga fjäderben montera muttrar eller bultar, sätta stag på plats och, med hjälp av en momentnyckel, dra åt muttrarna till åtdragningsmoment som anges i anvisningarna som följde med stag. Om du var tvungen att borra hål, montera stag med de hål som borrades och maskinvara som medföljde stag. När staget är installerat, försiktigt stäng huven för att se till att det inte finns någon interferens med fjäderben stag och att huven inte böjer och kan stängas helt och enkelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95164.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.