Hur man installerar ett Kamaxel för en Chevrolet 350

Många bil entusiaster anser kamaxeln "hjärnan" i motorn. Kamaxeln har lober orkestrera öppning och stängning av ventilerna, som bestämmer motorns effektiva varvtalsområde och effektklass. Byta kamaxeln på en Chevy 350 motor är ett ganska enkelt jobb, men det kommer att ta tid, tålamod och en förståelse för auto mekanik. Detaljerna varierar beroende på årsmodell och design av din motor, men grunderna fortfarande gälla alla de 350 motorer. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Packning skrapa
Packningssats
Packning tätningsmedel
Penetrerande smörjmedel
Förgasare renare
Assembly smörjmedel
Chrome-moly inbrott smörjmedel
Små penslar
Luddfria butik trasor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kåpan kylfläkten. Töm kylaren, skruva isär den och ta bort den. Skruva loss fläkten från vattenpumpen och bända bort det av pumpen med en skruvmejsel. Lossa generatorn och avlägsna remmarna. Ta vattenpumpens skruvar och dra vattenpumpen bort av motorn.
2

Koppla bränsleledningar, kopplingar och linjer vakuum från förgasaren och insugningsröret. Ta bort grenrör-till-huvudet bultar och dra grenröret bort av cheferna. Avlägsna bultarna ventilkåpan och dra ventilen täcker off.
3

Rensa bort en ren plats på en stor arbetsyta. Unbolt vipparmarna från huvudena en i taget. Var noga med att hålla vipparmarna i ordning och muttrarna med sina matchande armar. Dra tryckstängerna ut som du går och hålla dem med deras matchande armar.
4

Spray runt lyftarna med penetrerande olja. Fatta varje lyftare med ett par av kanal-lås tång och dra uppåt och samtidigt vrida den fram och tillbaka och spraya med olja. Ta bort alla lyftar och kasta dem.
5

Demontera skruvarna oljetråget och släppa oljetråget på tvärbalken. Ta bort den gamla packningen oljetråget och rengör de samverkande ytorna hos blocket och oljetråg med en trasa indränkt i förgasaren renare. Avlägsna skruvarna från kåporna kamkedjan och bänd bort locket på motorn. Skruva loss fästbultarna från övre timing gear. Ta tag i övre kamdrev och dra framåt. Arbetet växeln och kedjan bort av vevaxeldrevet och ta bort den.
6

Installera en bult i det gängade hålet på framsidan av kamaxeln. Använd bulten som ett handtag för att försiktigt vicka kammen ut ur blocket. Ta dig tid att undvika skador på cam lagren i blocket.
7

släpp dina nya lyftare i en container full med olja att fylla dem. Vrid vevaxeln så att prick på nedre kamdrevet sitter vid klockan 12. Om du installerar en ny uppsättning kamkedjan (som du bör), dra sedan lägre växel off av vevaxeln nu. Coat den nya kamaxel s lober med krom-moly inbrott smörjmedel för att säkerställa lyftarna bryta in ordentligt. Belägga cam lager och redskap med montering lube.
8

Skjut kamaxeln i blocket. Kör mycket försiktigt och långsamt för att undvika nicking lagren. Ge kammen ett test-spinn när du har det i. Torka oljan från den plana undre ytan av dina lyftare och släppa lyftarna en efter en in i lyftaren borrningarna.
9

Install de nya kugghjulen på kammen och vevaxeln och vrid kammen tills prickar på kammen och vevaxeln växlar laguppställningen. Dra kugghjulen backa, skjut kedjan över dem, och skjut de två växlar och kedja på motorn som en enhet. Dubbelkolla att prickarna fortfarande är uppradade och ominstallera cam bultar kugghjulshållare.
10

ihop motorn i omvänd ordning jämfört med demontering, användning av alla nya packningar och tätningar vid behov. Vissa motorer kräver att du använder tätningsmedel runt bultarna. Vridmomentvärden varierar beroende på årsmodell och motor.
11

Drag runt motorn med antingen förrätt eller för hand tills du ser intaget lyftaren på cylinder nummer (front-förarsidan) börjar stiga . När intaget lyftaren når full lyft, dra avgaserna rocker s muttern tills avgas lyftarens kolven precis börjar att pressa. Dra åt muttern ytterligare en halv varv och lås fast med låsmuttern. Upprepa denna process med intag rocker, och upprepa det 14 gånger på alla andra vipparmar. Sätt tillbaka ventilen täcker med nya packningar.
12

Återanslut alla bränsleledningar, vakuumledningar, elektriska anslutningar och kopplingar. Försök att starta motorn. Bli inte orolig om det inte elden upp direkt. Du kommer förmodligen att behöva lossa distributören bulten och vrid fördelaren för att justera timingen. Följ din cam tillverkarens anvisningar för att ställa in tiden och bryta in din nya kamaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86801.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.