Olika sätt att berätta CFM på Edelbrocks

Edelbrock är ett välkänt namn i bil prestanda och modifiering - särskilt känd för förgasare, grenrör insugs-och avgassystem. Som varje ingenjör på Edelbrock kan berätta för dig, är det sättet att bygga mer makt i en motor för att förbättra flödet genom motorn huvud - en åtgärd som ofta är gjort på CFM eller kubikfot per minut. Tillverkare Specifikationer

Det enklaste och mest effektiva sättet att berätta den maximala volym luft mäts i CFM, på ett Edelbrock Förgasare är att be Edelbrock. Du behöver inte bokstavligen behöver fråga dem. Bara få din artikelnummer och kolla specifikationerna luftflöde av din del. Edelbrock testar luftflödet för alla sina delar, var och publiceras av Edelbrock. Om det är lättare, kontakta din återförsäljare som kan läsa de CFM siffrorna rätt ur lådan eller reservdelskatalog.
CFM Compatibility

Edelbrock gör mer än bara förgasare. Företaget gör kolhydrater, intag, avgaser och andra delar som hjälper till att göra motorerna gå fortare - varav många påverkar huvudet flöde. Det är viktigt att förstå att huvudet flödet begränsas av den svagaste länken, så om du har en hög-CFM förgasare och låg-CFM insugningsröret, är din stora stora carb hjälper inte. Kontrollera med Edelbrock för alla dina komponenter för att se till att du har en kompatibel set. Om inte, byt ut den svaga länken med ett högre flöde enhet.
Reality Check

Edelbrock ger exakt flöde siffror, betyder det inte att du 're få samma flöde det lovar. Det är inte för att Edelbrock fick sina siffror fel, något som kan ha gått fel med din motor. Ett vakuum läcka i en packning, till exempel, kan förändra dina CFM nummer. En billig vakuummeter kan hjälpa dig att hitta variationer i vakuum. Det kommer inte berätta CFM, specifikt. Men, till exempel, om du upptäcker ett vakuum problem i en cylinder, kommer det att berätta du inte får den CFM du skulle utan problem, det kommer att vara hög eller låg Addera mäta Dyrt. Way
p Det är inte billigt, men du kan mäta dina komponenter på samma sätt Edelbrock gör: med en industriell flödesmätare. Anordningen, i samverkan med en kraftfull luftpump, kommer att mäta den mängd luft som strömmar genom någon Edelbrock komponent. En bättre anledning att göra detta än att mäta en enda komponent mäter en kombination av komponenter. Medan flödet-teknik har gjorts på enskilda kolhydrater eller intag, till exempel kombinationer av komponenter är utsatta för unika flytegenskaper som ska mätas som en uppsättning. Dock kan racing team kringgå flödesmätning och gå direkt till den åtgärd som de verkligen är ute efter och mäta effekt på en dynomometer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87415.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.