Hur Port & Polish SBC Heads

Förhållandet mellan topplocket luftflöde och hästkrafter är mycket nästan linjär. Du kan byta ut insugningsröret, avgas-och kamaxlar, men i slutändan bestämmer luftflödet genom huvudet motoreffekten. Bara ersätta eller åter arbeta topplocket gör att din motor för att nå sin yttersta potential. Saker du behöver
Electric eller luft dör kvarn
Portering /polering kit
Cylindrisk hårdmetall fräs lite
Tree-formade hårdmetall fräs lite
Fotogen och penetrerande olja, 50/50 mix
Gammal intag packning nära Old avgas packningar
Vit sprayfärg
Kopparrörskartell
Hårdlödning rod
Liten ficklampa
tvåkomponentsepoxi
Visa fler instruktioner

1

låg en gammal packning insugningsrör över huvudet intag blockmontage yta, sedan spraya aggregatet med ett mycket tunt lager vit sprayfärg. När du tar bort packningen du hittar en vit ring runt hamnen, som anger storleken på åsen mellan huvudet intag hamnen och löpare mångahanda. Ta det område som täcks med vit färg, och jämna åsen till ungefär en tum i ditt intag port. Denna packning-matchning proceduren är ganska enkel, och är den enda som du kan utföra med huvudet kvar på bilen. Om du är packning-matchning utan att ta bort huvudet, stoppa en trasa i ditt intag port med en träpinne rod att hålla metallspån ur cylindrarna. Glöm bara inte att ta bort det.
2

Upprepa packningen-matchning proceduren på avgasportar, men lämna en 1/8-tums av vitmålad material kring hamnen. Detta steg bildar effektivt en expansionskammare i avgasgrenröret, vilket skapar ett lätt vakuum för att dra expanderande gaserna ut ur cylindern.
3

Smooth skålen område, som är fickan bakom ventilhuvudet. Skålen området innehåller ca 1/16-inch-wide ås där ventilsätet kompisar till huvudet. Denna ås är en enorm störningar i luftflödet, speciellt vid låga ventillyft där luftflödet måste hålla sig nära skålväggen för att gå in i cylindern. Kör en cylindrisk hårdmetall skäret eller slipsten runt insidan av skålen området för att blanda ventilsätet in i huvudet. Polera detta område helt slät, den obetydliga ojämnheter i skålen, kommer att skapa en liten mängd av turbulens för att hålla bränsle finfördelas när den kommer in i cylindern
4

Ta bort mellan 3/16 en 1 /. 8-tums material från spetsen på den korta sidan sväng, där porten börjar att böja sig ner mot ventilen. Sedan, smidig bort området omkring en tum och en halv i golvet i porten mot intaget hamninloppet. Jämna kortsidan sväng i skålen området på ett likaledes sätt, och upprepa på avgassidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85614.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.