Turbo avgassystem tips

Turbocharging är en form av påtvingad induktion som tar avgaserna från en motor och komprimerar dem till tätare luft, vilket gör att motorn att göra mer makt. Turbon i sig består av flera komponenter, den viktigaste komponenten som är turbinen, som snurrar när avgaserna in i turbon bostäder, vilket i sin tur öka mängden luft som driver kolvarna nedåt. Eftersom turboladdning är baserad på avgassidan av motorn, följer det att avgassystemet på en turboladdad bil är avgörande för dess prestanda. Varför Byt avgassystem?

Produktion bilar som är turboladdade brukar ha avgaser begränsas på något sätt. Bilföretag måste uppfylla strikta krav som inkluderar avgasutsläpp och förordningar buller. Det får inte heller vara kostnadseffektivt för företaget att utveckla delar som maximerar prestanda hos bilen. Dessa är bara några av anledningarna till att modifiera avgasröret på en turbo bil kan resultera i förbättrad prestanda.
Avgasflödet

Den grundläggande logiken bakom att maximera en turbo prestanda är att "större är bättre." Ju mindre motstånd att avgaserna har när de lämnar motorn, desto snabbare de kan evakueras och snabbare turbon kan snurra. Ökning av diametern hos avgaserna är vanligtvis det första steget i att frigöra mer kraft. Tre tum eller större diameter avgaser är inte ovanliga när det kommer till turbo bilar och kan ofta frigöra så mycket 20 eller 30 hästkrafter eller mer. Tänk på att förpackningen i bilen (bromsar linjer, chassidelar, utsläpp utrustning och stötfångare) kan påverka hur stor av ett avgassystem kan användas.

Kontrollera att avgassystemet inte minskar någonstans i storlek förbi grenrör, eftersom detta kommer att begränsa luftflödet. Ett annat övervägande är kvaliteten på bojarna i avgaserna. En knut i slangen kommer att orsaka att luft som skall begränsas. Den bästa typen av böj är en spindel böj, vilket är smidig böj som inte har veck eller krossning av slangen. Installationen av lika långa rubriker kommer utjämna pulserna från avgaserna, vilket gör att turbon att jobba så mycket mer effektivt.
Överväganden

När du ändrar avgasröret på en turbo bil, hålla lagligheten av det i åtanke. När du installerar ett större avgassystem kan göra bilen snabbare, kommer det också göra det starkare och kanske till och med göra bilen oförmögen att passera utsläppen. Använd test-rör som ersätter katalysatorn med en rak bit rör och frigöra mer makt, men tänk på dessa är helt olagligt för gatbruk i alla stater Addera ditt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95008.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.