Instruktioner för Drop Fotbyglarna

Många lätta lastbilar och terrängbilar utnyttjar ett löv upphängningsfjäder bak. Den bakre drivaxeln är fäst direkt och stöds av bladfjädrar, som är fäst direkt på fordonets ram via fjäderbultarna. Vissa fordon med bakre bladfjädrar har en hög belastning höjd, vilket är nödvändigt för att möjliggöra upphängning komprimerad när fordonet är lastat. Men, om du önskar en låg markfrigång när den är tom, kommer installationen av drop bojor sänka den bakre delen av bilen för en mer elegant utseende. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Penetrerande vätska
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Vridmoment (tillval )
Visa fler instruktioner
1

Blockera framhjulen av ditt fordon. Lyft den bakre delen av fordonet med en hydraulisk domkraft. Placera pallbockar under varje sida av den bakre rambalkar nära axeln bostäder. Sänk domkraft så att den bakre vikten av fordonet stöds av domkraften.
2

Placera golvet jack under förarsidan axelhus. Höj axelhuset med domkraften något, för att ta vikten av höljet från bladfjädern.
3

Lokalisera den bakre bladfjädern schackel som förbinder den bakre delen av bladfjädern den bakre ramen järnväg. Spraya genomträngande vätska på bygeln bultar och muttrar och låt det dra i några minuter. Placera en lämplig nyckel på bygeln bulten. Placera en hylsa och spärrnyckel på den kvarhållande muttern och ta bort den i en moturs riktning. Upprepa denna procedur för de återstående schackel skruv och mutter.
4

Dra bultarna från bygel och bladfjädern. Sänk lager schackel från fordonet. Installera den nya drop schackel med de ursprungliga bultar, muttrar och monteringshål. Flytta mutterstycket uppåt för att rada upp monteringshålen genom att höja golvet jack något, om det behövs.
5

Drag bygeln bultar och muttrar, men inte för hårt eftersom det kan leda till schackel att binda. Kolla en reparationshandbok för din bil för att erhålla värdena momentnyckel och dra bygeln bultarna till specificerat vridmoment, om så önskas.
6

Nedre golvet jack och flytta den till passagerarsidan av fordonet. Upprepa steg 2 till 5 för att installera resterande drop schackel.
7

Lyft den bakre delen av fordonet och ta bort domkraften. Sänk golvet jack och ta bort den från under bilen. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95467.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.