Hur Size katalysator

Katalysatorer finns i huvudsak ugnar som bakar skadliga avgaser som kolmonoxid, oförbrända bränsle och kväveoxider till mer inerta former. Omvandlaren fångar värme från avgaserna när den passerar genom, och överför tillräckligt mycket av denna värme in i utsläppen för att bryta deras molekylära bindningar. Du behöver inte storleken en omvandlare för en modern bil, Naturvårdsverket gjorde det för dig när det certifierat en för användning i just din chassi /motor kombination. Men om du är miljömedveten nog att passa en omvandlare till en äldre bil som inte kräver något, då behöver du någon form av baslinjen på hur storleken det. Instruktioner
1

Kontrollera federala föreskrifter för din bil. Bilar och lastbilar som inte kom med katalysator från fabrik (särskilt de producerade före 1972) inte behöver en viss modell eller utformning, någon konverterare som fungerar räcker. Men om din bil kom med en omvandlare, då kan du bara lagligt ersätta det med ett lager eller eftermarknad ersättare omvandlare godkänts av EPA för din motor och chassi kombination.
2

Samla data om bilens vikt , slagvolym och cylinder räknas, hästkrafter och vridmoment egenskaper (särskilt toppmoment och hästkrafter rpm), power-adderare som turbos och kompressorer, och bränsletyp. Dessa avgörande faktorer spelar störst roll för att bestämma utsläppen produktion och sammansättning, liksom avgasflödet och avgastemperatur vid ett visst varvtal.
3

Hitta 1995-eller-senare fordon som närmast motsvarar bilens specifikationer. Av de nämnda faktorerna, bränsletyp, cylindervolym, fordonets vikt, peak hästkrafter och vridmomentet är det viktigaste.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85040.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.