Hur till Mount Cross borrade skivor

Prestanda bilar kräver att varje del av fordonet och dess komponenter förbättras för att slutföra processen för att uppgradera ett system som hanterar bra under press. Tillförlitlig drift kommer från summan av alla delar. När en komponent har anpassats för att fungera bättre, de återstående delarna måste trimmats. För snabba manövrer och racing, är behovet för svala och säkra grepp bromsar hög. En ersättare uppsättning broms rotorer kan göra susen. För förbättrad bromsning, mount kors borrade skivor på axlarna av någon prestanda bil och det bromsar mycket bättre än rotorer stock broms och trummor som knappt kan hantera beståndet motorns prestanda. Saker du behöver
Cross borrade broms rotorLug mutter wrenchAllen wrenchesC-clampHammerBrake cleanerBrush
Visa fler instruktioner
1

Lyft fordonet tillräckligt långt från marken för att ta bort ett hjul och åt en av de främre broms rotorer och caliperdelarna. Ta bort hjulet för att komma bromssystemet sitter bakom ratten som avlägsnas. Spraya bromsok och rotorer med broms rengöringsmedel, som också kan användas för att ta bort skräp och bygga upp som kan täppa till delarna på deras fogar och förband.
2

bort bromsoket för att frigöra bromsrotor som skall ersättas. Bromsoket är fäst bromsok fäste på axeln med två långa bultar som kan manipuleras med rätt storlek Allen huvudet wrench.Turn bulten till vänster för att lossa och rätten att dra åt. Eftersom bultarna pekade i motsatt riktning från teknikern, kommer han eller hon behöver för att veta att vrida bulten på fel sätt inte kommer att tillåta bromsok tas bort. Addera 3

bromsrotor säkras inte vid axeln. Den glider endast över hjulskruvarna och hålls sedan på plats av bromsoket. För fabriken broms rotorer som ersätts, eller äldre modell jobb restaurering, den måste trycka på baksidan av rotorn kan vara nödvändigt att separera rotorn från axeln. Bromsdamm och vädret kan skapa en nästan cement som kan hålla rotorn på plats och avlägsnandet kan vara frustrerande ibland. För varje enkel rotor borttagning, finns det två svåra. Ta dig tid att spraya bromsrengöringsmedel och knacka rotorn. Peka och städa. Vicka och skaka. Så småningom kommer rotorn att komma fri från axeln och axeln basen kan rengöras med rengöringsmedel och en mjuk borste. Att hålla dessa områden rena kommer att göra nästa broms jobb så mycket enklare.
4

Rikta stud hålen i de nya borrade skivor kors broms och skjut rotorn på axeln med ledning av hjulbultarna. När rotorn är på plats, kontrollera justeringen och sittplatser av rotorn på axeln basen. Kontrollera att rotorerna är inte synligt skev eller skadad nu när de är på plats på bilen. Snurra rotorn på axeln för att vara säker på att det finns tillräckligt med utrymme för de nya rotorer att snurra fritt. Mount kors borrade skivor ordentligt för bästa resultat och resultatet av bromsar som förblir sval även under race förhållanden.
5

Byt bromsok över nya borrade kors bromsskivan genom att skjuta rotorn mellan de två bromsbelägg hållas inom bromsoket. Om de nya rotorer är tjockare än de ersatta rotorerna, måste du trycka bromsok kolvarna att skapa ett utrymme mellan bromsklossarna att rotorn kan passa inom. Använd en liten C-klämma för att nå inom oket och pressa kolvarna ned jämnt. Gör detta för varje kolven tills rotorn får plats i utrymmet mellan bromsbackarna i bromsoket. Dra åt bromsok med bromsok bultar. Snurra rotorn igen för att se hur det passar in i bromsoket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94910.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.