Stainless Steel Diesel Exhaust Tips

korrosionsbeständigt rostfritt stål avgassystem ursprungligen utvecklades för fordon som sannolikt skulle komma att tillbringa mycket tid med att hantera salt eller sura betingelser. Dock har entusiaster kommit att omfamna materialet för sin hållbarhet, ljud och förmågan att ta och hålla en skriande glans. Emellertid är rostfritt stål inte utan sina nackdelar. Material

Rostfritt stål motstår korrosion eftersom det innehåller nickel, vilket ökar materialets densitet och ger tyngd (ca 3 till 5 procent). Dessutom är rostfritt lite hårdare än vanligt stål (vilket betyder att det är svårare att böja och trimma), och kräver specialiserade svetsning material att arbeta med det. Full rostfria avgassystem är oftast bäst för visa bilar som ser mer tid på mässområdet än banan.
Galvanisk korrosion

En stor men föga känd nackdel med rostfritt stål avgassystem är det faktum att många människor gillar att skruva dem på vanliga milda stålkomponenter. Kombinera rostfria komponenter med lager-komponenter är vanligt med bolt-on exhaust publiken kommer som regel bara ersätta ett avgassystem från katalysatorn tillbaka. Problemet med detta är att blanda rostfritt och kolstål med ingenting i mellan kommer att orsaka de ursprungliga rören för att överföra sina joner och korroderar. Denna process accelererar snabbt i närvaro av elektrolyter, såsom saltvatten och surt regn, vilket motverka syftet med att ha rostfria rör. Då slip-passande dina rör, belägga anliggningsytorna med en liberal mängd isolerande fett eller silikon.
Sound Tuning

motorer producerar mycket hög högfrekventa ljudvågor, som lätt kan överföra kinetisk energi till tunn slang och få den att vibrera. Denna vibration manifest som migränframkallande "avgas drönare," vilket är en anledning till att många föredrar rostfritt avgassystem för högvarviga motorer. Rostfritt stål densitet bidrar till att hämma avgas drönare, särskilt i långa, raka sektioner av röret. Om du letar efter en high-end avgasljud och inte vill spendera pengar på en full rostfri systemet, överväga att ersätta endast de längre delarna av ditt avgassystem med rostfria delar.
Alternativ

Anpassade bilar kräver ofta anpassade avgassystem, som är dyra nog utan att göra dem av rostfritt stål. Keramisk pulverlackering är lika blanka, kommer i ett brett spektrum av färger, kommer att hålla sin glans längre än rostfritt (vilket kräver regelbunden polering) och hjälper till att hålla ditt avgassystem hetta inuti rören där den hör hemma. Hålla värmen som finns i avgassystemet främjar högre hastighet avgaser, vilket leder till högre vridmoment och hästkrafter. Keramiska beläggningar inte är omöjlig att skilja från rostfritt, men de är mycket billigare, lättare, är ganska okänslig för korrosion, ger dig mer frihet i avgassystemet design och ser lika bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83976.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.