Så här aktiverar du en Turbo Boost

Aktivera Turbo Boost på din motor behöver installera ett komplett turbo och intercooler systemet. Turboladdare buffras av motorns avgaser, vilket gör att turboaggregatet komprimering hjulet för att trycksätta intagsluftflöde. Detta gör att din motor att förbränna en mycket större mängd luft och bränsle än vad som är möjligt på en sugmotor setup, vilket avsevärt ökar motorns potential att göra hästkrafter. Beroende på bilens märke och modell, kan olika anpassade modifieringar krävas för installation av ett turbo kit. Se fordon specifika turbosystem diagram för eventuella anpassningar som behövs. Saker du behöver
Turbo
Turbo intag
Turbo grenrör
Intercooler systemet
Flätad olja linjer
Gummi vakuum linjer
Engine ledningssystem
Show Mer Instruktioner
1

Hitta en turboladdare, samt en turbo grenrör som passar i din motor. Storleken och egenskaper turbon avgör den ultimata makten potentialen i din turbo kit. För budget uppställningar, begagnade turboaggregat från produktion turbobilar kan ofta hittas på bil entusiast platsannonser för mycket mindre än nya enheter. När du har hittat din turbo, behöver du en turbo-specifik avgasgrenrör att skruva turbo till din motor. Hitta ett avgasrör med en fläns i samma storlek som din turbo s monteringsfläns för att möjliggöra enkel installation. Den turbo grenröret kräver också ett anpassat avgas främre rör för att ansluta till resten av avgassystemet.
2

Samla olika foder som behövs för installation av turboaggregatet. Detta inkluderar flätad olja foder och returledning, samt gummi vakuumledningarna. Olika universella och fordon-specifika eftermarknaden kit finns som inkluderar all olja och vakuum linjer som behövs för en anpassad turbo hookup. Alternativt kan oljan och vakuum line system ska pusslas ihop från Universal fordonsindustrin foder tillgängligt från de flesta bildelar återförsäljare.
3

Hitta en turbo-specifik luftintag för din turbo. En turbo-specifikt intag Systemet ersätter bilens intag lager luft, koppla direkt på turbo inlopp. På fordon som använder ett gasreglage-kropp-monterat system luft mätning, är det möjligt att ansluta en konformad luftfilter direkt till turboaggregatet inlopp istället för ett komplett intag systemet.
4

pussla ihop en turbo intercooler systemet. Den intercooler dirigerar den turboladdade luften genom en rör-och radiatorsystem som sänker temperaturen i inloppsluften innan den kommer in i motorn. Universella eftermarknaden intercooler radiatorer är tillgängliga. Dessa kommer att montera kylaren stöd av något fordon. Att haka intercooler kylaren upp till din turbo och motor, är anpassad intercooler rör behövs. Har en egen butik tillverka ett system för intercooler rör specifikt för din bil. Alternativt, eftermarknads intercooler rör kit finns för de flesta märken och modeller. De flesta intercooler system kommer också att använda en blow-off ventil mekanism för att ventilera överskottet tryckluft. Blow-off ventiler är universella och kan köpas eftermarknaden.
5

Har din motor professionellt Dyno-trimmad när din turbo kit är installerad. Detta kräver programvara motorstyrning, såsom en piggyback ECU tuner eller ett fristående ECU-system. På grund av den kraftigt ökade luftflödet i turbon kommer beståndet bränsle kurvorna vara alltför magert för att köras på din motor när den är turboladdad. En professionell dyno tunern installera tuning programvara på din bil och anpassa bränsle kurvorna till din specifika turbo setup. Detta ger dig maximal hästkrafter vinster möjliga från din turbo, samtidigt som motorns tillförlitlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86966.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.