Hur man installerar en OEM Sprinter 7-Pin Harness

Även om Sprinter utility van är kapabel att dra last inom dess nominella dragkapacitet, kommer du inte att kunna bogsera något på allmänna vägar utan korrekt släpvagnskablage. Ägare kan utrusta Sprinter med en OEM-tillverkare (OEM) 7-polig sele som tillhandahålls av tillverkaren. Som en OEM-produkt, är den gjord för att fungera med Sprinter befintliga ledningar med några modifikationer, vilket leder till en enklare installation process. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
Hylsnyckel
fiskelina
eltejp
buntband
Brukskniv
Silikontätning
Kabelskalare
Lödkolv
Visa fler instruktioner
Installera vänster sida Wiring
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Detta kommer att förhindra stötar och skador på elektriska komponenter.
2

Öppna de bakre dörrarna till Sprinter och lokalisera dörren trim på höger sida, nära bakljusen. Ta bort skruvarna som håller trim med en spårskruvmejsel och dra trim isär. Ta bort de tre muttrarna som håller den bakre bakljusaggregat på plats med en hylsnyckel. Separera baksidan av enheten från den främre linsen och ställa både åt sidan. Upprepa proceduren för bakljus på vänster sida. Addera 3

Leta plast ledningar locket nära kanten på höger sida av den bakre stötfångaren, längs insidan av van: s ram. Bänd locket löst med en skruvmejsel.
4

Mata en lång lina i botten av bakljusaggregat och genom hålet i karossen. Fäst del av släpvagnen sele ledningar till linjen med eltejp, dra ledningar genom locket hålet och upp till bakljusaggregat. Fäst selen ledningar till det inre av bakljus urtag med en buntband.
5

Anslut den rektangulära modulen till den smala kontakten på selen. Använd buntband för att fästa modulen på insidan av bakljus urtaget.
6

Koppla den manliga elektriska kontakten från bakljusaggregat och anslut den manliga elektriska kontakten från selen i dess ställe. Anslut den manliga elektriska kontakten till den kvinnliga kontakten på selen. Sätt ihop bakljus och trimma på höger sida av Sprinter.
7

Skär en skåra och ett hål i plastskyddet under stötfångaren med en mattkniv. Sätt den medföljande kablarna genom hålet och tillbaka plastlocket. Förslut skåran och hålet med silikon. Addera Installera den högra Wiring
8

Mata randiga svarta och vita kabeln hänger i selen till den andra sidan av fordonet. Ta bort plasten ledningar lock under vänster sida av stötfångaren och skär ett liknande hack och hål i locket.
9

Dra randiga svarta och vita tråden upp genom hålet i karossen, med hjälp av fiskelina. Fäst tråden på insidan av bakljus urtag med ett buntband.
10

Ta bort plasten avskärmning från bakljus ledningar bunten. Skala en halv centimeter av isoleringen från den randiga svart och vit kabel med en kabelskalare. Leta upp en liknande randig svart och vit kabel på bakljus ledningar och band en halv centimeter av isoleringen från tråden.
11

Wrap en av trådarna över andra och löda två trådar tillsammans med en lödkolv. Täck den skarvade kablar med eltejp.
12

Sätt randiga svarta och vita tråden genom hålet i plastskyddet och sätt på locket. Förslut skåran och hålet med silikon. Sätt ihop bakljus och trimma på vänster sida av Sprinter.
Installera motorkopplingar
13

Mata sele ledningar under fordonet, mot förarens sida av motorrummet. Använd buntband runt för att hålla ledningar nära kroppen av fordonet. Fäst selen ledningar till brandväggen i motorutrymmet med buntband.
14

Anslut den vita kabeln från selen till minuspolen klämman. Fäst kabeln till klämman med en mutter. Dra åt muttern med en hylsnyckel.
15

Anslut den röda kabeln från selen till den positiva polen klämman och fäst den med en mutter. Dra åt muttern med en hylsnyckel. Addera Installera 7-stifts kontakt
16

Montera konsolen för 7-polig hane trailer kontakten på dragkroken. Fäst konsolen till skumt med medföljande skruvar och muttrar. Dra åt bultarna med en hylsnyckel.
17

Sätt i 7-polig hane trailer kontakt genom fästet. Fäst kontakten med medföljande skruvar och muttrar. Dra åt bultarna med en hylsnyckel.
18

Mata den elektriska kontakten för 7-polig hane trailer kontakt mot skumt, med buntband där det behövs. Anslut kontakten på baksidan av den 7-poliga hane trailer kontakt.
19

Anslut minuspolen kabeln på batteriet. Kalla en partner att observera bromsljus, backljus och blinkers för korrekt drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87576.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.