Trailer Brake Controller Kopplingsinstruktioner

De flesta fordon som kan dra släpvagnar är fabrik utrustad med en sju-stifts dragkrok kontakt färdigkopplad att fungera utom för eftermarknaden installation av en släpvagn broms controller. En broms controller tolkar farten på fordonet och genererar elektriska signaler som distribuerar släpfordonets elektriska bromsar. Ledningarna som krävs för att installera enheten typiskt installeras av fordonstillverkare och vänster i ett läge bekvämt nära den sannolika platsen för en eftermarknad släp broms controller, så anslutningen ett snabbt och enkelt projekt. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Visa fler instruktioner
1

Hitta en blå tråd kvar av fordonstillverkaren för anslutning till den matchade färgkodade tråd av bromsstyrningen, denna tråd går till sju-polig hitch kontakt. Konsultera din instruktionsbok för denna information, eller kontakta fordonstillverkarens personal kundsupport. Typiskt tråden kommer vara isolerat och lämnas i instrumentpanelen någonstans nära till rattstången. Koppla den blå kabeln från bromsen styrenheten till den blå kabeln som leder till sju-stifts hitch kontakt med en lödning kit och sedan isolera med hjälp av en shrink-wrap isolator.
2

Anslut den svarta kabeln från broms kontrollenhet till en varm tråd från fordonet. Denna heta tråd permanent bör leva när fordonet är påslagen, så använd en kabel splicer till gren i ett förråd som att till strömbrytare, eller köra en anslutning direkt till den positiva polen på batteriet. Montera en inline säkring betygsatt enligt bromsstyrningen monteringsanvisning.
3

Anslut den röda kabeln från bromsen regulatorn till bromsljus mikrobrytare placerad omedelbart ovanför bilens bromspedal. Använd en voltmeter för att fastställa vilken av de två redan existerande kablar dragna till mikrobrytaren är permanent levande, sedan koppla den röda kabeln från bromsen styrenheten till den andra.
4

Anslut den vita kabeln från bromsen controller till bilens jord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86055.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.