Däcktryck Tips

Däck är inte helt rund, den del av däcket på marken pressar något platt under tyngden av fordonet. Ju lägre däckets lufttryck, blir större denna platt plats och mer grepp däcket har på vägen. Som däcket roterar, denna "kontaktyta" fjädrar tillbaka i en rund form. Konstant komprimering och dekomprimering bringar gummi för att värma upp, på en tillräckligt hög hastighet, kommer en stor platt fläck slutligen medföra att däcket överhettas och falla sönder, vilket gör lufttrycket en verkligt avgörande mätning. Tryck och Load

Övervikt har en dubbel effekt på däck. Först orsakar den extra vikten för fordonet att trycka däcken i marken, vilket ökar storleken på kontaktytan. Vidare ökar massan friktionen mellan fordonet och vägen, vilket ökar värmen ytterligare. En bra tumregel är att öka däcktrycket med en psi för varje 200 pounds av extra vikt i passagerare (inklusive föraren), last och släp tunga vikt. Addera hastighet och tryck

Högre tryck kan hjälpa ditt däck att köra svalare på motorvägen hastigheter, men ha i åtanke att det finns gränser. Oavsett hur högt ett däcks tryck kan vara, vid en viss hastighet kommer det att bygga upp tillräckligt med värme för att upplösas. Den högsta hastighet som däcket kan tåla utan att krossas dikterar sin hastighetsklass. Som ett däck bygger upp värme, expanderar luften inuti den, vilket ökar trycket ytterligare. Kombinera höga hastigheter med högt däcktryck och du kan mycket väl sluta med en plötslig och förtidig blow-out på 100-plus mph.
Terrängkörning
< p> En större kontaktyta betyder mer dragkraft, och riktigt låga tryck kan även låta stora däck för att linda runt stenar och stockar som en uppsättning larvfötter. Den första stora hindret för att minska lufttrycket off-road är att hålla däcket sitter på fälgen, däckets sida kräver en viss press bara för att hålla däckets vulst pressas mot hjulet. Bead-lock fälgar använder en ring av stål och en uppsättning bultar för att spänna fast däcket och fälgen tillsammans, vilket gör det möjligt för föraren att köra mycket lägre tryck för mer dragkraft. Med pärla-lås, är det enda praktiska begränsningen att hålla tillräckligt med luft mellan insidan av däcket och hjulet ytan för att hålla de två från att komma i kontakt.
Racing Använd

Racers kommer ofta använder däcktrycket för att finjustera bilens hantering och egenskaper lansering. Generellt sett minskar däckets tryck (till en viss punkt) ökar sitt grepp, och öka trycket minskar greppet. För road racers, kommer att ta en bit av påtryckningar från framdäcken och lägga till några till den bakre hjälpa bilen att rotera samtidigt som du vrider (överstyrning), medan det omvända kommer att bidra till att hålla den från att snurra ut. Dra förare kommer typiskt minska däcktrycket tills centrum av däckets slitbana börjar "kopp" eller böja uppåt. I dragracing, representerar däckets koppning påtryckningar sin lägsta praktisk gräns vad gäller tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87156.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.