Hur man byter 1.8T motor med V8

I folkmun auto hobby, "byta" en motor handlar om att ersätta en mindre, mindre kraftfull motor med en större motor kan generera ökad hästkrafter. Releasedatum för 1997 års modell Volkswagen Jetta och Golf bilar, är det 1.8T motorn en rak fyrcylindrig motor som kan producera 150 hästkrafter. Byta en 1.8T motor med en V8-motor är en ganska okomplicerad procedur, dock för enklast installation måste du även skaffa en sändning som kommer att matcha upp med den större motorn. Saker du behöver
Engine hissa
hjulblock
dräneringskärlet
mutterdragare
skruvmejslar med platt blad
Syl
Ordet jack
3-fot lång kedja
Ny avgasröret
Motorfäste adaptrar
V8-motor och matchande växellåda
New överföring montera
Ny packning i insugsröret
motorkabelstammen adapter
Motorkylvätska
Show Fler Instruktioner
Motor Borttagning
1

Placera framsidan av fordon under en lyftanordning som kan lyfta hissen 1,000 pounds. Dra åt parkeringsbromsen, blockera hjulen och placera transmissionen i "neutral".
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna petcock värmeelementet avloppet med en skiftnyckel. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren och stäng avloppet petcock. Avlägsna kylaren och värmare slangar från kylaren och motorn med antingen en hylsnyckel eller platt skruvmejsel.
3

Ta bort kåpan kylfläkten och radiator fästen med en skiftnyckel och vicka radiator fri från motorrummet med händerna. Ta en motordriven fläkt från vattenpumpen med en skiftnyckel. Koppla en elektrisk fläkt vid terminalen klippet och koppla ur fläkten med en skiftnyckel.
4

märken Scribe runt huvan gångjärnen med en syl och ta bort skruvarna som håller kåpan på gångjärnen med en hylsnyckel. Lyft huven från fordonet.
5

Koppla ur kopplingen kabelnätet, belägen vid brand väggen, med handen. Koppla loss batterikablarna från startmotorn och jordnings kablar från motorblocket och chassit med en skiftnyckel.
6

stödja vikten av sändningen med en domkraft, men inte placera domkraften under överföring pan som vikten av överföringen kommer att skada pannan.
7

Demontera bultarna förbinder motorns svänghjul till transmissionen med en skiftnyckel. Stick in en skruvmejsel med en lång axel i åtkomstporten nära svänghjulet. Arbeta skruvmejseln som en hävstång, rotera svänghjulet att exponera varje infästningsbult, sätter en skiftnyckel i åtkomstporten och ta bort varje skruv när den rör sig i rätt läge. Koppla huset överföring bell från motorblocket med en skiftnyckel.
8

Koppla avgasrören från grenröret med en skiftnyckel. Avlägsna bultarna insugningsröret med en skiftnyckel och skruva länkar på ändarna av en 3-fot långa avsnitt av kedjan till insugningsröret med grenrörsbultarna och skiftnyckel. Dra åt bultarna så långt som möjligt in i insugningsröret.
9

Avlägsna skruvarna från motorfästen med en skiftnyckel. Placera kroken på lyften genom kedjan fäst bultarna insugningsröret. Lyft motorn från fordonet med lyftanordningen.
10

frånkoppla kraftöverföringen från växellådsfästet och transmissionsutgångsaxeln från drivaxeln med lämpliga nycklar. Sänk överföringshastigheten till marken med domkraften. Ta bort växellådsfästet från fordonets ram med en skiftnyckel.
11

Koppla ur och ta den mest främre delen av avgasröret med en skiftnyckel.
Engine Installation

12

Bolt det nya avgasröret, matchas till grenröret av V8-motor, till framsidan av avgasröret med en skiftnyckel.
13

Bifoga ett justerbart motorfäste adapter till varje motor fäste i motorrummet. Fäst V8-motor till lyftanordningen, på samma sätt som motorn som togs bort, och lyft den nya motorn i fordonet. Skruva motorfästen till motorns monteringsfäste adaptrar med en skiftnyckel. Ta lyften och kedja från motorn.
14

Bolt en ny transmission mount, specifika för den nya växellådan, på fordonet med en skiftnyckel. Höj den nya växellådan på plats med domkraft och skruva överföringen till fästet, överföring bell bostäder till motorblocket, motorns svänghjul för överföring och transmissionsutgångsaxeln till drivaxeln med en skiftnyckel. Avlägsna domkraften.
15

Ställ den nya packningen grenrör på plats på avgasrören och skruva rören till grenröret med en skiftnyckel.
16

Anslut en motorkabelstammen adapter i V8-motor kabelnät och plugg selen in i brandväggen. Anslut batterikablarna till startmotorn och jordnings kablarna till motorblocket och chassit med en skiftnyckel.
17

Montera fläkten, kylare och slangar med lämplig nyckel och skruvmejslar. Fyll på kylaren med nytt kylmedel.
18

Rikta ritsade markeringarna på kåpan med huva gångjärnen och sätt tillbaka huven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87641.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.