Hur man installerar en varvräknare på en 1991 Ford Mustang

Varvräknaren i din 1991 Mustang mäter antalet varv per minut motorn producerar. Om den maximala varvtal motorn är konstruerad för överskrids motorn kan skadas allvarligt. Lägga till en korrekt eftermarknaden varvräknare är en vanlig uppgradering på Mustang. Det är inte ovanligt för fabriken varvräknare bli av med så mycket som 500 rpm. På tävlingsbanan eller dra remsan som 500 rpm kan vara skillnaden mellan att vinna eller blåsa upp din motor. Saker du behöver
Sharp rits skarvar
Wire
Tänger
Skruvmejsel
plast buntband
Visa fler instruktioner
1

Välj plats för din varvräknare. Små takometrar kan monteras i en eftermarknad gauge pod monterad på chaufför-sida A-stolpen. Större (3 - eller 5-tum) varvtalsmätare kan monteras på instrumentbrädan eller rattstången. Markera platsen för varvräknare och montera fästet med skruvarna (och använd instruktionerna som medföljer den nya varvräknare).
2

Fräs ledningar för varvräknare längs rattstången. Lämna tillräckligt med slack i kablarna för varvräknaren kan placeras på instrumentbrädan eller kolumn utan en stam sätts på ledningarna. Fäst ledningarna till rattstången med buntband för att hindra dem från att röra sig och skadas.
3

Rout de tre röda och vita kablarna till under-streck säkringsplinten under vänster ( förarsidan) i instrumentbrädan och fäst den till fabriken kabelnätet med hjälp av buntband. Gör ett hål i den gummitätning som omger rattstången där den passerar genom brandväggen in i motorrummet. Skjut de svarta och gröna trådar av varvräknaren genom hålet in i motorrummet.
4

Fäst blå kabeln från varvräknaren till "Vit /rosa" kabeln (vit med en rosa rand) på kopplingen strömbrytaren på kopplingspedalen armen nära elden väggen med en tråd skarv och tång. Slip tråden slice på brytarledning, slip varvräknare tråden i skarven och pressa metallen fliken på skarven för att ansluta båda kablarna tillsammans. Stäng plastskyddet på skarven över anslutningen.
5

Anslut den vita och de röda trådarna varvräknare till streck belysning och 12-volts antändningskälla. Anslut den vita kabeln till den röda och svarta kabeln som kommer från strålkastarna omkopplaren. Anslut den röda varvräknare kabeln till den lila och orange kabel på baksidan av säkringen nummer ett under-streck gruppcentralen. Använd tråd skarvar göra anslutningarna som förut.
6

Fäst den svarta varvräknare kabeln under instrumentbrädan till en bra motor marken med bultar till motorn med hjälp av en befintlig bult på insugningsröret. Fäst den gröna kabeln till solbränna och gula takometersignal tråd ligger på den negativa polen på tändspolen. Programmera varvräknare enligt bruksanvisningen som medföljer enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85694.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.